452
Fijne vakantie! 20x zonder stress van huis weg
Gepubliceerd: 22-07-2023

Zie je het al voor je? Zonovergoten stranden, uitgestrekte bossen of misschien wel die bruisende stad waar je altijd al heen wilde. Het ultieme vooruitzicht is in zicht: een fijne vakantie. Maar voordat je dat welverdiende plekje onder de zon kunt claimen, zijn er een paar dingen die je moet regelen. In dit artikel ontdek je hoe je dat doet, zodat je zonder stress kunt vertrekken.

Een fijne vakantie begint thuis

Een fijne vakantie begint al voordat je daadwerkelijk vertrekt. Je huis fijn achterlaten is een cruciale eerste stap. Wie wil er nu terugkomen in een rommelig huis na een heerlijke vakantie? Voer dus die laatste klusjes uit, ruim op en sluit alles goed af. Denk ook aan je rookmelders, controleer ze nog een laatste keer. Als finishing touch kun je een tijdschakelaar op je lampen zetten. Zo wekt je huis de indruk bewoond te zijn, terwijl jij geniet van een fijne vakantie.

Veiligheid eerst, voor een fijne vakantie

Veiligheid is een prioriteit, zowel thuis als op je vakantiebestemming. Dus, voordat je de deur achter je dichttrekt, zorg ervoor dat alles veilig is. Sluit gas, water en elektriciteit af indien nodig. Laat een reservesleutel achter bij een vertrouwde buurman of vriend en laat ze weten wanneer je verwacht terug te zijn van je fijne vakantie.

inspiratiebrochures1.png

De grote schoonmaak voor een fijne vakantie

Misschien klinkt het vreemd, maar schoonmaken hoort absoluut bij de voorbereidingen voor een fijne vakantie. Het laatste wat je wilt als je terugkomt van je trip, is stuiten op een berg vieze was of een stinkende prullenbak. Ruim op, leeg de prullenbakken, maak het aanrecht schoon en zorg dat er geen vuile was blijft liggen. Zo kom je straks thuis in een fris en schoon huis!

Inpakken als een pro voor een fijne vakantie

Als het gaat om inpakken, is timing alles. Maak een paar dagen voor je vertrek een lijst van alles wat je nodig hebt. Dit helpt je te voorkomen dat je essentiële items vergeet en vermindert de kans op stress op de dag van vertrek. Inpakken wordt zo onderdeel van de voorpret van je fijne vakantie.

Je harige vrienden op vakantie

Ben jij de trotse eigenaar van een hond, kat of een ander huisdier? Zorg dan dat je een oppas regelt voordat je op vakantie gaat. Of beter nog, boek een plekje voor je viervoeter in een huisdierenhotel. Zo hebben jullie beiden een fijne vakantie!

planten en bloemen in topconditie houden

Ook je planten en bloemen verdienen aandacht voordat je op vakantie gaat. Met een automatisch irrigatiesysteem blijven ze in topconditie, ook als jij op een fijne vakantie bent. Met dit systeem krijgen je planten precies genoeg water, zelfs als je er niet bent.

Fijn thuiskomen als kers op de taart 

Na een fijne vakantie wil je het ontspannen gevoel zo lang mogelijk vasthouden. Zorg daarom dat je genoeg eten in huis hebt voor de eerste dagen na je terugkomst. Zo hoef je niet direct boodschappen te doen en kun je rustig acclimatiseren.

20 onmisbare tips voor een fijne vakantie

 1. Maak een inpaklijst en check deze twee keer.
 2. Maak je huis schoon en opgeruimd voordat je vertrekt.
 3. Regel op tijd een oppas of hotel voor je huisdieren.
 4. Installeer een automatisch irrigatiesysteem voor je planten.
 5. Sluit gas, water en elektriciteit af.
 6. Laat een sleutel achter bij een betrouwbare buur of vriend.
 7. Gebruik tijdschakelaars voor je lampen.
 8. Leeg alle prullenbakken voor vertrek.
 9. Zorg dat er geen vuile was blijft liggen.
 10. Zet de verwarming laag, maar niet uit in de winter.
 11. Vraag iemand om je post te verzamelen, zodat het niet opstapelt.
 12. Begin tijdig met inpakken om stress te vermijden.
 13. Zorg dat je genoeg eten in huis hebt voor als je terugkomt.
 14. Informeer je buren over je vakantieplannen.
 15. Sluit alle ramen en deuren goed.
 16. Check je rookmelders voor vertrek.
 17. Zorg dat je reisverzekering up-to-date is.
 18. Rond je werk netjes af, zodat je zorgeloos kunt genieten.
 19. Zorg dat je reisdocumenten geldig zijn.
 20. Vergeet niet om te ontspannen en te genieten. Je hebt deze fijne vakantie verdiend!

Met deze tips ben je helemaal klaar voor je welverdiende, fijne vakantie. Of je nu naar een tropisch paradijs, een bruisende stad of een rustig natuurgebied gaat, je bent voorbereid. Geniet van elk moment en maak prachtige herinneringen. Goede reis en een fijne vakantie!

Lees ook

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide