1681
Lekker in je vel: Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd
Gepubliceerd: 01-02-2022 Laatste update: 10-10-2022

Opruimen is voor ons echt zo’n klusje waar je vooraf vaak tegenop kijkt maar wanneer je er eenmaal mee bezig bent ontzettend zen van wordt. Het weggooien van spullen geeft letterlijk ruimte, zowel in je huis als in je hoofd. Je kunt afscheid nemen van spullen die stuk zijn maar ook van spullen die negatieve gevoelens oproepen. Lastig om te starten? Met deze tips krijg je er acuut zin in!

Leer van de goeroe

Weet je niet waar te beginnen? Dat snappen wij als geen ander. Waar het bij bijvoorbeeld sporten om lekker in je vel te komen gebruikelijk is vooraf naar motiverende filmpjes te kijken, is dit bij opruimen nog niet het geval. Maar doe dit wel! Niet alleen Marie Kondo is hier inmiddels een pro in, ook andere opruimgoeroe’s zijn inmiddels zeer bedreven in het geven van tips.

Kijk dus vooraf naar wat online filmpjes van opruimgoeroe’s, dit inspireert ontzettend. Zij geven tips om op te ruimen waar je zelf niet snel op komt, denk aan de meest handige opbergers voor aan je deur of speciale gootsteenorganisers. Wie bedenkt zoiets? Wij niet!

Strak in de kast
Een plek in huis die wel een speciale behandeling nodig heeft, is natuurlijk de kledingkast. Iedere dag trek je hier iets uit en stop je er weer iets in. Het is belangrijk om iedere dag de outfit samen te stellen die jou een goed gevoel gaat geven, zo ga jij vol power de dag tegemoet.

Toch hebben we iedere dag niet de puf om de boel weer helemaal op orde te brengen. Toch kun je jezelf hier wel een handje bij helpen door te investeren in slimme opbergtools. Wat dacht je van een broeken organizer en voor de sokken een organizer met kleinere vakjes

Echt voor ieder item wat je nodig hebt zijn er tegenwoordig efficiënte opbergspullen. Zo kun je aan de deur ook nog zaken opbergen, met behulp vaneen deurhaak. Voor de gelukkigen met een inloopkast, ideaal voor aan de binnenkant van je deur!En wanneer je toch met je kledingkast bezig bent, vergeet je schoenencollectie niet. Hier nog wat tips daarvoor.

Vergeet de bovenkamer niet
Niet alleen een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd en zorgt ervoor dat jij lekker in je vel zit, ook een opgeruimd hoofd waarin genoeg ruimte is om alles te verwerken is belangrijk. Daarom raden wij aan ook af en toe een digitale detox te doen.

Even die laptop, tablet en telefoon weg leggen en echte aandacht voor jezelf of je naasten. Lastig? Tikje verslaafd? Zelfs daarvoor zijn oplossingen bedacht tegenwoordig. Deze kluis specifiek voor je telefoon mét slot biedt uitkomst.
Dat slot nog iets te heftig?Ga dan gewoon voor de box specifiek voor je telefoon.

Nog steeds de opruim vibe niet?
Je hebt vele filmpjes gekeken, organisers gekocht en pogingen gedaan maar de echte opruim vibe nog niet gevonden? Dan kan een sessie met een opruimcoach helpen. Maar wat ook kan helpen, is het aanschaffen van items die jou het werk uit handen gaan nemen zoals een robotstofzuiger!

En geloof ons, iedereen is soms een tikje lui en ook dát zorgt ervoor dat jij lekker in je vel zit.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide