18773
Wandtegels voor de keuken
Gepubliceerd: 01-01-2010 Laatste update: 08-12-2017

De keuken is dé plek in huis waar heerlijke geuren vandaan komen wanneer er een smakelijke maaltijd wordt bereid. Een plek waar je iedere dag toch wel minimaal drie keer bent. Vind je het belangrijk dat juist die plek inspirerend is en bovenal hygiënisch? Dit kan met wandtegels. Onderstaande tips helpen bij het kiezen van de meest geschikte wandtegel. 

 

Tegels met een glazuurlaag
In het kader van hygiëne in de keuken, is het belangrijk dat vuil en vocht geen kans krijgen om zich in de tegels te nestelen. Beschikt de tegel over een glazuurlaag, dan is de tegel afgesloten van alle invloeden van buitenaf; vlekken en schimmels zijn machteloos. Tegels met een glazuurlaag worden keramische tegels genoemd, wat wil zeggen dat ze in de oven gebakken zijn. De glazuurlaag kan bestaan uit letterlijk alle kleuren en geeft de tegel daarmee een uniek karakter. Er zijn ook keramische tegelsoorten die geen glazuurlaag hebben en hetzelfde geldt voor natuursteen. In dit geval kun je een laag impregneermiddel over de tegelwand aanbrengen. De tegels zijn ook dan volledig beschermd.

Faience tegels
Onder de keramische tegels heb je de soort: Faience tegels. Dit zijn tegels die alleen geschikt zijn om op de wand te plaatsen omdat ze minder weerstand aan kunnen. Voor de wand achter het aanrecht volstaat dit prima, en dat scheelt in de prijs. Faience tegels zijn namelijk een stuk goedkoper dan tegels die ook geschikt zijn voor op de vloer. Het is overigens wel mogelijk om vloertegels te laten plaatsen op de wand wanneer daar de ultieme tegel tussen zit.

De interieurstijl van je keuken
Aangezien de tijd die je per week doorbrengt in de keuken, en koken een echte hobby kan zijn, is het fijn als de werkplek ook een inspirerende plek is waar je graag bent. De keuze uit tegels is immens, voor iedere keuken is er wel een tegelsoort die volledig aan je uitstralingswensen voldoet. Heb je een landelijk interieur dan zijn er lichte vierkante tegels, maar houd je van originaliteit dan kan je kiezen voor kleurrijke tegels met verschillende motieven. Bedenk van te voren dus eerst naar welke kleur, vorm en eventueel motief je op zoek bent en nog belangrijker, wat past bij de keuken? De kans is heel groot dat je de tegel die aan je wensen voldoet daarna gaat vinden.

Jaren lang plezier van tegels
Houd je rekening met de bovenstaande drie punten in je zoektocht naar de meest geschikte wandtegel, dan heb je een tegel naar je smaak en die voldoet aan de hygiënewensen. Aan deze duurzame oplossing kan je jaren lang plezier beleven tijdens het bereiden van de nog te komen overheerlijke maaltijden.

Wonenonline