882
Keuken wrappen
Gepubliceerd: 25-06-2023 Laatste update: 21-10-2023

Ben je toe aan een nieuwe look voor je keuken, maar wil je geen fortuin uitgeven aan een volledige keukenrenovatie? Dan is keuken wrappen misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Keuken wrappen is een populaire techniek waarmee je jouw keukenkastjes en keukendeurtjes een frisse uitstraling kunt geven, zonder dat je ze hoeft te vervangen. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over keuken wrappen: wat het is, hoe het werkt, de kosten, waar je op moet letten bij de keuze en handige praktische tips. Daarnaast delen we enkele leuke weetjes over deze innovatieve keukentransformatietechniek.

 Wat is keuken wrappen?

Keuken wrappen, ook bekend als keukenfolie of keukenrenovatie met folie, is het aanbrengen van een speciale zelfklevende folie op keukenkastjes en keukendeurtjes. Deze folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met de stijl van je keuken. Of je nu een moderne, klassieke, landelijke of industriële uitstraling wilt, keuken wrappen biedt talloze mogelijkheden om je keuken naar jouw smaak aan te passen.

Hoe werkt het?

Het proces van keuken wrappen is vrij eenvoudig, maar het vereist wel wat geduld en nauwkeurigheid. Hier zijn de basisstappen:

 1. Voorbereiding: Maak de keukenkastjes en keukendeurtjes grondig schoon en verwijder alle vet- en vuilresten. Schuur eventuele ruwe oppervlakken lichtjes op om een betere hechting van de folie te garanderen.

 2. Meten en snijden: Meet de afmetingen van de keukenkastjes en keukendeurtjes zorgvuldig op en snijd de folie op maat. Zorg ervoor dat je voldoende folie hebt om de oppervlakken volledig te bedekken.

 3. Aanbrengen van de folie: Verwijder de beschermfolie van de zelfklevende zijde van de keukenfolie en breng deze voorzichtig aan op de keukenkastjes en keukendeurtjes. Begin bij de hoeken en werk geleidelijk naar het midden toe om luchtbellen te voorkomen. Gebruik een zachte doek om de folie glad te strijken en eventuele oneffenheden te verwijderen.

 4. Afwerking: Snijd overtollige folie zorgvuldig weg en werk de randen netjes af. Let op details en zorg ervoor dat alle naden naadloos en onzichtbaar zijn.

Wat kost keuken wrappen?

Een van de grootste voordelen van keuken wrappen is dat het aanzienlijk goedkoper is dan het vervangen van je keukenkastjes en keukendeurtjes. De kosten variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van je keuken, het soort folie dat je kiest en of je het zelf wilt doen of het door professionals wilt laten uitvoeren. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten voor keuken wrappen ongeveer 30% tot 70% lager liggen dan die van een volledige keukenrenovatie.

Waar moet je op letten bij de keuze?

Bij het kiezen van keukenfolie zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Kwaliteit van de folie: Zorg ervoor dat je hoogwaardige folie kiest die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. Kijk naar foliemerken met goede recensies en garanties.

 2. Kleur en patroon: Overweeg de bestaande stijl van je keuken en kies een kleur en patroon dat hier goed bij past. Of je nu een subtiel effect wilt creëren of juist een opvallende stijlverandering wilt, er is voor elk wat wils.

 3. Duurzaamheid: Controleer of de folie bestand is tegen dagelijks gebruik, hitte, vocht en slijtage. Je wilt natuurlijk dat je keuken er jarenlang mooi uitziet.

Keuken wrappen; hoe lang blijft het zitten?

Met goede installatie en zorgvuldig gebruik kan keukenfolie jarenlang meegaan. Het is echter belangrijk om te weten dat de levensduur van de folie afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de folie, de mate van blootstelling aan zonlicht en hitte, en hoe goed je de folie onderhoudt. Volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant op om de levensduur van je gewrapte keuken te verlengen.

Kan ik zelf mijn keuken wrappen? Praktische tips!

keuken-wrappen-02.jpg

Keuken wrappen is een doe-het-zelf-project dat je kunt proberen, maar het vereist wel precisie en geduld. Hier zijn enkele praktische tips als je van plan bent om je keuken zelf te wrappen:

 1. Bereid je goed voor: Lees en bekijk tutorials over het keuken wrappen proces voordat je begint. Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt.

 2. Oefen op een klein oppervlak: Voordat je aan de slag gaat met je volledige keuken, oefen je met het aanbrengen van de folie op een klein oppervlak of een oud stuk hout. Dit helpt je om vertrouwd te raken met de techniek voordat je aan het echte werk begint.

 3. Neem de tijd: Keuken wrappen vereist nauwkeurigheid, dus neem de tijd om elk stuk folie zorgvuldig aan te brengen. Haast je niet en zorg ervoor dat je bubbels en rimpels vermijdt.

 4. Vraag om hulp indien nodig: Als je het gevoel hebt dat het wrappen van je keuken te overweldigend is, aarzel dan niet om hulp in te schakelen van professionals. Ze hebben de ervaring en expertise om het werk snel en efficiënt uit te voeren.

Leuke weetjes over keuken wrappen

 • Keuken wrappen is een milieuvriendelijke optie, omdat je de bestaande keukenkastjes hergebruikt in plaats van ze weg te gooien en nieuwe te kopen.
 • Het aanbrengen van folie op keukenkastjes en keukendeurtjes kan helpen om kleine krasjes en beschadigingen te verbergen, waardoor je keuken er als nieuw uitziet.
 • Keukenfolie is verkrijgbaar in diverse afwerkingen, zoals hoogglans, mat, houtnerf en metallic, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met de uitstraling van je keuken.
 • Als je de folie beu bent of je keuken een andere makeover wilt geven, kun je de folie relatief gemakkelijk verwijderen zonder de onderliggende oppervlakken te beschadigen.

Keuken wrappen is een betaalbare, flexibele en duurzame manier om je keuken te transformeren. Met keukenfolie kun je jouw keukenkastjes en keukendeurtjes eenvoudig een nieuwe look geven, passend bij je persoonlijke stijl en voorkeuren. Of je nu besluit om het zelf te doen of professionele hulp in te schakelen, keuken wrappen biedt een geweldige oplossing om je keuken nieuw leven in te blazen zonder de kosten en het gedoe van een volledige renovatie. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer de keuken van je dromen!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide