1768
Keukentrend: inductiekookplaat met ingebouwd afzuigsysteem
Gepubliceerd: 09-06-2020 Laatste update: 10-06-2022

Hood-in-wat? Een Hood-in-Hob is een inductiekookplaat (hob) met een ingebouwde afzuiginstallatie (hood). Hierdoor hoef je geen aparte afzuigkap te installeren, wat een mooie en makkelijke oplossing is voor kookeilanden en strakke keukeninterieurs. Pelgrim introduceert twee nieuwe modellen in glanzend zwart (IKR4082F) en matzwart design (IKR4082M). Bijzonder is dat, dankzij de koppelbare kookzones, aan beide zijden een XL kookoppervlak gecreëerd kan worden. De Auto Air functie zorgt ervoor dat de afzuiging zich automatisch aanpast op de kookstanden die in gebruik zijn. Mooi makkelijk! 

De koppelbare zones zijn ideaal voor een grote grillplaat om bijvoorbeeld vis op te bakken of groente te grillen. De sterke afzuiging in de plaat zorgt ervoor dat geurtjes geen kans krijgen om te ontsnappen. Het vlak geïntegreerde en hittebestendige gietijzeren afzuigrooster zorgt voor een groot gebruiksoppervlak. 

Slim
De Pelgrim Hood-in-Hob inductiekookplaten hebben een slider bediening waarmee iedere kookzone apart in te stellen is. Beide modellen hebben automatische programma’s zoals een warmhoud- en een smeltfunctie voor bijvoorbeeld boter en chocolade. De zogenaamde aankookfunctie is praktisch voor het koken van pasta of aardappelen; de kookzone gaat automatisch in de hoogste stand en schakelt daarna terug naar de eerder gekozen lagere stand. 

Slank
De kookplaten zijn 83cm breed en zowel geschikt voor opbouw als vlak inbouwbaar. De slanke installatie met smalle afvoer naar buiten neemt weinig ruimte in onder het werkblad zodat er voldoende opbergruimte behouden blijft. 

Schoonmaakadvies
Een van de voordelen van een inductiekookplaat is dat het eenvoudig schoon te maken is. Pelgrim adviseert de kookplaat dagelijks na het koken te reinigen met een sopje met een milde ontvetter, zoals afwasmiddel of allesreiniger. Zo verwijder je ook olie, boter en vet dat tussen de verfijnde puntjes in het patroon terecht komt. Tip: activeer altijd eerst het kinderslot voordat je gaat schoonmaken zodat de plaat niet per ongeluk aan kan springen en je jezelf of anderen bezeert. 

De Pelgrim Hood-in-Hob inductiekookplaten glanzend zwart (IKR4082F) en matzwart (IKR4082M) zijn voorzien van energielabel A++ en hebben een verkoopprijs van € 2.749,00. Kijk op www.pelgrim.nl voor de geselecteerde Pelgrim dealers bij jou in de buurt.

Lees ook: De trend in de keuken van nu; een inductiebeschermer

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide