2873
6 X Keukentrends van 2018 uitgelicht
Gepubliceerd: 21-06-2018 Laatste update: 08-05-2022

Nieuwsgierig naar de keukentrends van 2018? Er worden zes keukentrends toegelicht die zorgen voor de nodige inspiratie. Marmer, botanisch en ton sur ton keukens mogen niet ontbreken in dit rijtje aan trends. Ook is zwart het nieuwe wit en wordt er genoten van de woonkeuken in 2018.

  1. Natuur in de keuken

De natuur is waar het allemaal begon en dat wordt in 2018 extra goed zichtbaar in de keuken. Er wordt rekening gehouden met duurzame materialen, maar ook ingrediënten. Bewustwording en duurzaam staan centraal en hierdoor worden we ook graag omringd. Daardoor zijn ook de landelijke keukens erg in trek. De rustieke ambiance van deze keukens worden geleverd uit eigen land. Deze landelijke woonstijl is sterk in populariteit toegenomen, dit is ook terug te zien in de keukenstijl. Er worden meer planten in de keukens geplaatst, ook zie je steeds meer kruiden terug. Deze kunnen vers worden ingezet tijdens het kookproces. Grof hout wordt bij deze keukentrend gecombineerd met aardetinten, ook is de kleur groen steeds vaker terug te vinden in de keukens.

  1. Woonkeuken waarin wordt geleefd

De keuken is in 2018 veel meer dan alleen een ruimte waar het eten wordt gemaakt. Het is een ontspannen ontmoetingsplek; er wordt gelachen, gediscussieerd, geleerd en vooral geleefd. Daardoor zie je steeds vaker een keukeneiland omringd door stoelen en de eettafel als onderdeel van de keukenruimte.

  1. De marmerlook

Het gebruik van marmer in keukens is een trend die steeds vaker wordt doorgevoerd in 2018. Van de gehele keuken tot alleen het aanrechtblad of specifieke details waaronder onderzetters van marmer. De marmerlook wordt toegepast op veel verschillende manieren om de uitstraling aan te laten sluiten bij de woonstijl die wordt gehanteerd. Omdat marmer een natuurlijk product is, is het tijdloos en gaat het extra lang mee.

  1. Ton sur ton keuken

Ken je de term ton sur ton? Dit is een Franse benaming voor de kleurentrend die letterlijk betekent dat er een combinatie wordt gemaakt van kleuren in dezelfde tint. Er wordt gemixt tussen donkere en lichtere nuances uit de kleur. Niet alleen is het een term die steeds vaker in woonmagazines wordt gebruikt, maar ook in de kappersbranche en in de mode hoor je de ‘ton sur ton’ stijl regelmatig. Een ton sur ton keuken behoort tot de favorieten bij liefhebbers van rust en eenheid in huis.

  1. Gekleurde kranen en zichtbare buizen

Opvallende eyecatchers in de keukentrends van 2018 zijn de gekleurde kranen en zichtbare buizen. Ook de spoelbakken mogen overigens worden voorzien van een fancy kleur. Bijvoorbeeld door de kranen en spoelbak van koper, goud of wit te laten plaatsen. Een gewaagde keuze, maar daardoor ontstaat een originele en stijlvolle twist in de uitstraling. Lopen er buizen door de keuken? Deze mogen eruit springen! Gebruik de kleur van de buizen als basis voor de kraan en de spoelbak om eenheid te creëren.

  1. Zwart is het nieuwe wit

Voorheen waren de witte keukens ontzettend populair, in 2018 wordt er steeds meer voor zwarte keukens gekozen. Bijvoorbeeld in een mat zwarte tint, wat zorgt voor een luxe uitstraling. Een zwarte keuken is goed te combineren, dat maakt deze keuken dan ook tijdloos. Goede verlichting is bij een zwarte keuken wel een must, het werken in de keuken wordt zo een stuk prettiger. Zwart is eenmaal donker, maar met de juiste lampjes op de goede plekken voorkom je ongemak. De woondecoratie kan afgewisseld worden waardoor de keuken toch een vernieuwde look krijgt die in stijl is met de keukentrends op dat moment. Marmer accessoires erbij en de keuken voldoet aan de trends van 2018!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide