4438
Passende verlichting bij een design interieur
Gepubliceerd: 04-05-2018 Laatste update: 04-05-2021

Heb je jouw interieur helemaal naar eigen wens ingericht? Dan zal er waarschijnlijk een uitgesproken stijl in je woning te zien zijn. Onbewust kiezen we vaak toch decoratieve items, kleuren en stijlen die binnen eenzelfde smaak passen. Of je hier nu bewust of onbewust mee bezig bent – het resultaat is een design interieur. Om dit interieur nu de puntjes op de i te geven dat het verdiend, is het belangrijk om hier passende verlichting bij te vinden. Om je een eindje op weg te helpen hebben we een aantal toffe trends voor verlichting voor je op een rijtje gezet – gegarandeerd dat er een helemaal thuis past in jouw design interieur.

 1. Opvallende materialen
  We zien tegenwoordig steeds meer opvallende materialen terugkomen in de woninginrichting. Niet alleen materialen als hout en beton, maar ook koper en messing komen steeds vaker terug in het design interieur. De lampenmarkt spelen hier op in met passende lampen in unieke stijlen. Een houten model met een neutraal en natuurlijk karakter geeft een fijne, warme uitstraling in keuken en woonkamer. Of juist die stoere, grove betonlamp om je industriële stijl helemaal af te maken. Lampenwinkels zoals bijvoorbeeld deze verlichtings webshop van Lampen24 bieden ons steeds meer keuze en mogelijkheden om de sfeer in ons interieur helemaal naar eigen hand te zetten.

 2. Draadlampen
  Ook geometrische vormen zijn tegenwoordig ongelooflijk hip en modern. Van geometrische prints op kussens tot geometrische waterkokers; je kan het je zo gek niet bedenken of je komt het wel tegen. Er zijn dan ook prachtige design wandlampen, plafondlampen en vloerlampen beschikbaar met eenzelfde design. Deze hippe draadlampen passen eigenlijk wel in ieder design interieur. Of je nu een landelijke uitstraling in de woning treft of een strakke en moderne. Een draadlamp vult iedere woonstijl op een unieke manier aan. Van strakke geometrische vormen tot simpele kale draden; de draadlamp is uniek en hierdoor krachtig in design.

 3. Kleur in huis
  Net als in de mode komen kleuren ook in de woning steeds meer voor. Waar jaren geleden de strakke, neutrale kleuren de boventoon voerden, wordt er tegenwoordig weer veel meer met kleur gespeeld. Knalkleuren als geel, oranje of zelfs pimpelpaars worden op tal van manieren gebruikt. Of je nu een hele wand in knalkleur giet of liever accenten legt met kussens en plaids. Ook de lampenaanbieder voorzien ons maar al te graag van wat kleur in huis. Leuke fel gekleurde lampen met fijne materialen sieren niet alleen de slaapkamer, maar ook woonkamer, keuken en kantoor.

 4. Natuurlijke materialen
  Minder opvallend in materiaalkeuze maar wel zo authentiek zijn de lampen van natuurlijke materialen. Grote, houten handgesneden geweien sieren de plafonds van slaapkamers. Ook handige DIY’ers gaan maar al te graag aan de slag met grote stukke hout om hun creativiteit even op de vrije loop te laten gaan. Niet alleen zijn deze natuurlijke materialen ongelooflijk aangenaam in de woning, ze zijn ook bij uitstek geschikt om moderne, strakke design woningen wat te breken. Ideaal om te combineren, te verwarmen of gewoon op te leuken.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide