2450
Ruimtelijke keuken met een kookeiland

Een kookeiland maakt van iedere keuken een gezellige, centrale ruimte in het huis. Gezelschap neemt plaats aan het eiland waardoor je niet alleen bent tijdens het koken. Bovendien biedt een kookeiland volop mogelijkheden voor de inrichting van jouw keuken. Ben jij van plan om een kookeiland toe te voegen aan het interieur van jouw keuken? Hier lees je meer over de mogelijkheden en vind je enkele voorbeelden ter inspiratie. 

Een ruimtelijke woonkeuken

Kookeilanden bieden je de mogelijkheid om meer samen te zijn in de keuken. Of dat nu met je partner, gezin of vrienden is, een woonkeuken staat garant voor een gezellige sfeer.  Daarnaast biedt een kookeiland de perfecte mogelijkheid om de woonkamer en de keuken om te smelten tot één ruimte. Dit zorgt voor een ruimtelijke en open sfeer waarin je altijd het overzicht over beide ruimtes behoudt. Bovendien heeft dit als voordeel dat je geen kostbare ruimte in de keuken verliest. Een kookeiland neemt redelijk wat ruimte in beslag en kan in een gesloten ruimte een volle indruk geven. Door de ruimte open te trekken en samen te voegen met de woonruimte, voorkom je dit probleem. Zo kun je dus ook prima een kookeiland verwerken in een kleinere keuken.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Hoe deel je jouw kookeiland in?

Een ander belangrijk voordeel van een kookeiland is de diversiteit aan mogelijkheden voor de indeling. Allereerst is het handig om te weten dat er verschillende soorten kookeilanden bestaan. Afhankelijk van de grootte en indeling van jouw keuken kies je hieruit een geschikt model. Vervolgens is de volgende vraag hoe je het kookeiland wilt indelen. Wil je de kookplaat verwerken in het aanrechtblad van het eiland? Denk dan ook aan geschikte afzuiging. Doordat de ruimte open is en de kookplaat zich midden in de keuken bevindt, kunnen etensgeuren zich snel door de gehele woonruimte verspreiden. Door een extra sterke afzuiging aan te schaffen, bijvoorbeeld een schouwkap of een downdraft systeem, voorkom je dit. Daarnaast is het mogelijk om de spoelbak in het kookeiland te integreren. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met mogelijkheden wat betreft waterleidingen. Niet in iedere keuken is het mogelijk om de leidingen te verleggen. Denk hier van tevoren dus goed over na. Tot slot kun je ook een gezellig zitgedeelte met barkrukken of zelfs een eethoek creëren. Kortom, er zijn oneindig veel mogelijkheden en de keuze voor het perfecte eiland is geheel aan jou!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners