5577
Kookeilanden

Onze droomkeuken heeft een riant kookeiland om met het hele gezin te kunnen eten, waar we kunnen werken, onze gasten entertainen en bovenal om heerlijk te kunnen koken. Voordat u uw keuken gaat verbouwen, is het zaak goed te weten wat u wilt. Er zijn verschillende soorten kookeilanden en er zijn verschillende oplossingen. Ook wanneer de keuken niet heel groot is of er geen ruimte is voor een uitbouw, zijn er nog veel mogelijkheden. Wij geven graag meer informatie en tips voor een geslaagde integratie van het kookeiland voor iedere keuken.

Het kookeiland: de mogelijkheden zijn eindeloos
Het vrijstaande kookeiland is bijna niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Het creëert een grote leefkeuken, die het hart van het dagelijks leven vormt. Een plek waar iedereen samenkomt en aanschuift. Echt multifunctioneel. Met een kookeiland kookt u altijd in het centrum van de keuken en daarom kijkt u nooit meer tegen een kastje of een muur aan. Bovendien zorgt het voor een aangename afscheiding bij open keukens. Met een kookeiland in uw keuken zijn de mogelijkheden eindeloos. En dat zonder in te leveren op comfort en veiligheid. Maar bovenal wordt het koken nog meer een sociale bezigheid.

Koken was nog nooit zo gezellig
Een kookeiland met inbouwapparatuur en zitplaatsen is populair. Vaak wordt er gekozen voor barkrukken, zodat je ook aan het eiland kan eten. Omdat de kookplaat op dezelfde hoogte staat, ontstaat er een strak geheel. Aan de achterzijde van het eiland kan extra kastruimte worden gecreëerd, die bij de keuken wordt betrokken. Handig, want het probleem van opbergruimte wordt voor eens en altijd opgelost. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak en beschikbare ruimte kunnen de kookplaat en spoelbak worden geïntegreerd in het eiland en kookeilanden worden altijd voorzien van de onmisbare afzuigkap. "Koken was nog nooit zo gezellig", zegt Linda uit Bussum stralend. "De verbouwing was even doorbijten. Weken leefden we in het stof. Maar sinds ons kookeiland er is, leven we met het hele gezin in de keuken. We doen daar echt alles! En uitgebreid kokkerellen voor gasten is nu helemaal een feest."

Kook-schiereilanden en compacte kookeilanden voor de kleinere keuken
Zon droomkeuken willen we allemaal wel, maar een kookeiland is niet voor elke keuken geschikt. Hoewel in deze tijd mensen wel vaker kiezen voor een uitbouw dan voor een nieuw huis, behoort dit niet voor iedereen tot de mogelijkheden. Bij een kleinere keukenruimte (minimaal 3,5x3,5m ²) kunt u beter kiezen voor een heel compact kookeiland. Een kook-schiereiland is ook een echte trend en al mogelijk bij een keukenruimte van minimaal 3x3m ². Voor Bianca uit Hoofddorp was uitbouwen geen optie, maar een kookeiland was haar grote droomwens. Uiteindelijk koos zij voor een kook-schiereiland. Het eiland zit aan de keuken vast, dat bespaart ruimte. "Ik ben extreem gelukkig met deze oplossing", zegt Bianca opgewekt. "We hebben drie zitplaatsen aan ons schiereiland, precies genoeg voor ons gezinnetje. En we hadden zelfs ruimte om de kookplaat in te bouwen. Onze keuken is een echte leefkeuken geworden. Ideaal!"

Tip van UW keuken
Voordat u een nieuwe keuken gaat plaatsen, is het zaak goed te weten wat u wilt. Maak een moodboard en wanneer u niet helemaal zeker bent, is het handig om het eiland af te tekenen op de vloer en enkele dozen te plaatsen waar het misschien krap zal worden. Femke uit Haarlem gebruikte het styleboard van Uw Keuken Speciaalzaak (link) om zelf haar keuken te ontwerpen. Femke zegt: "Het styleboard is ontzettend handig en heel erg leuk om te gebruiken. Ik kwam oplossingen tegen, waar ik zelf nooit aan had gedacht. Echt een aanrader om te gebruiken. Ik ben heel gelukkig met mijn nieuwe keuken met kook-schiereiland. Vriendinnen schuiven gezellig aan met een wijntje, als ik sta te koken. Veel gezelliger!"

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide