1649
Keukentrends
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 25-04-2017

Qua vormgeving zien we overwegend strakke keukenblokken. Soms staan ze op onzichtbare wangpoten en panelen van helder glas, waardoor ze lijken te zweven. In opkomst zijn keukens die letterlijk gereduceerd zijn tot een vrijstaand, rechttoe-rechtaan bloksculptuur, waarin functionele aspecten onzichtbaar geintegreerd zijn. De wasbak (met verzinkbare kraan) en kookplaat kunnen afgedekt worden met een klepdeksel of plaat, die naadloos aansluit op het werkblad. Met een druk op de knop verrijst er in sommige gevallen een wand uit het blok, met een goot waar alle apparatuur in verwerkt zit.

Op dezelfde wijze verdwijnt de ventilatie-unit na het koken in een ruimte achter de kookplaat. Zo blijft er van de keuken s avonds niets meer over dan een strakke kubus die in niets nog doet denken aan een keuken. Maximaal minimalisme; strak en stijlvol. Anderzijds zijn er ook gestroomlijnde keukens waarin vrijwel geen enkele rechte lijn of hoek te bekennen is. Alle vormen zijn afgerond; van het werkblad en de wandkastjes, tot de achterwand en de afzuigunit.

Foto: Zwevende keuken van Lago De clou van deze kleurrijke keukens zit m in de onzichtbare wangpoten en panelen van helder glas, waardoor de keukenblokken lijken te zweven. De 36e8 keuken van Lago is een volledig modulair concept, gebaseerd op basismaten van 36,8 x 36,8 cm. Zo kan een keuken eruit zien, zonder dat het een keuken lijkt. Voor meer informatie www.lago.it

Bron: Perscentrum Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide