1415
SieMatic BeauxArts.02

BeauxArts.02 van designer Mick de Giulio is nieuwe blikvanger SieMatic doet het weer: een radicale ommezwaai van het traditionele keukenontwerp! De BeauxArts.02 is de opvolger van de in 2006 gelanceerde BeauxArts, toen ook al een gedurfde interpretatie van de klassieke keuken. De filosofie blijft dezelfde, maar wordt nu verfijnd tot een lichter en meer lineair design. De in Chicago gevestigde designer Mick De Giulio tekende (opnieuw) het ontwerp van deze nieuwe klassieke elegantie.

De Beaux-Arts stijl ontstond aan het begin van de 20e eeuw door progressieve Amerikaanse architecten die hadden gestudeerd aan de befaamde Ecole des Beaux-Arts in Parijs. Niet zozeer nieuw, was Beaux-Arts veeleer een gedurfde combinatie van stilistische richtingen uit verschillende culturen en landen. Van oudheid tot gotiek, barok en rococo in één architectonische smeltkroes.

As long as it makes sense
Zo is ook de SieMatic BeauxArts collectie samengesteld uit verschillende - zelfs schijnbaar tegenstrijdige - stijlen, onvoorspelbaar en aantrekkelijk tegelijk. De aparte functionele zones breken volledig met de traditionele keukenlay-out. Bijvoorbeeld het kookveld los van de gootsteen of het werkblad. Of kastfronten, handgrepen en werkbladen broederlijk naast elkaar in verschillende materialen, kleuren en verhoudingen. De filosofie van BeauxArts is om alles mogelijk te maken binnen het concept van de asymmetrie binnen symmetrie. Modern of klassiek, warm hout of mat gelakt, het één sluit het ander geenszins uit, zolang het maar past.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Bernd Poensgen van SieMatic Belgium: "Elegante kasten naast rustieke fornuizen, antieke elementen tussen roestvrij stalen ladefronten: het is allemaal mogelijk met BeauxArts.02. Met deze bijna oneindige combinaties willen we de toenemende behoefte aan individualiteit invullen. Zo brengen we de vrijheid en creativiteit van het koken zélf over naar de plaats waar het gebeurt."

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners