821
Een nieuwe keuken uitzoeken: waar begin je?
Gepubliceerd: 05-04-2023 Laatste update: 02-04-2023

Heb je een oude keuken waar je al jarenlang in staat te koken en ben je op zoek naar iets nieuws? Of ben je net verhuisd naar een nieuwe woning en is de keuken die erin zit niet helemaal jouw stijl?

Een nieuwe keuken uitzoeken kan een heel leuk project zijn om je mee bezig te houden. Maar het kan ook overweldigend zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Kiezen voor Grohe keukenkranen, de verschillende kleuren en handgrepen voor de kastjes en natuurlijk ook nog de beste keukenapparatuur. Je hebt volledig de vrije hand om er een droomkeuken van te maken! Maar als je wel wat tips kunt gebruiken, ben je hier aan het goede adres. Hieronder lees je namelijk waar je moet beginnen als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken.

Bepaal het budget

Een nieuwe keuken kan prijzig zijn en daarom is het belangrijk om van tevoren een budget vast te stellen. Je kunt dan gerichter zoeken naar keukens die binnen je budget passen. Denk ook aan extra’szoals arbeidskosten en kosten van eventuele apparaten die je wilt toevoegen. En overweeg goed wat jij belangrijk vindt en waar je in wilt investeren. Een gootsteen met keukenkraan van goede kwaliteit is essentieel in een keuken. Niet alleen omdat het bijdraagt aan de functionaliteit en het comfort, maar ook gewoon omdat het langer mee gaat. Hetzelfde geldt voor keukenapparatuur. Het zou zonde zijn als je daarop bespaart en je over een tijdje alles moet vervangen.

Bedenk wat je mooi en belangrijk vindt

Voordat je echt begint met het bekijken van verschillende soorten keukens, is het belangrijk om te weten wat je wilt. Het maken van een lijst met je wensen en behoeften kan hier enorm bij helpen. Hier zet je bijvoorbeeld op hoeveel kasten je nodig hebt, het type kookplaat dat je wilt en hoe groot de keuken moet zijn. Maar ook zaken als de kleurencombinaties en de stijl. Spreekt de Hygge woonstijl jou aan? Zet dit dan op je lijstje. En heb je een groot gezin? Dan is het misschien handig om wat meer opbergruimte te hebben. Deze lijst zal je uiteindelijk helpen om gerichter te zoeken en de perfecte keuken te vinden.

Kies een ontwerp

Als je hebt bepaald welke stijl, kleuren en behoeften je hebt, is het tijd om een keukenontwerp te kiezen. Er zijn verschillende soorten ontwerpen, zoals een L-vormige keuken, een U-vormige keuken of een keukeneiland. Elk ontwerp heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om te kiezen welk ontwerp het beste past bij de ruimte en je behoeften. Als je veel ruimte hebt en graag kookt, dan is een keukeneiland altijd een goede optie.

Zoek een keukenexpert

Als je alle voorgaande stappen hebt doorlopen, is het tijd om een professional te zoeken. Er zijn verschillende keukenexperts die hun hulp aanbieden bij het ontwerpen en installeren van je nieuwe keuken. Ga naar verschillende bedrijven en vraag om offertes. Bekijk deze goed en kies een bedrijf uit dat binnen je budget past en waarvan de stijl en het ontwerp aansluiten bij jouw wensen.

Kortom, door deze stappen aan te houden maak je het voor jezelf een stuk inzichtelijker en makkelijker. Zodat je echt kunt gaan genieten van het proces van het creëren van jouw droomkeuken!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide