3198
Natuurlijk schoonmaken met soda

In het kader van ‘verbeter het milieu, begin bij jezelf’ is het goed om eens te kijken naar natuurlijke middeltjes om mee schoon te maken. Een daarvan is soda, een lowbudget product dat nog effectief werkt ook! Het is eigenlijk raar dat we dit schoonmaakmiddel een beetje vergeten zijn, want vroeger was het heel gewoon. Dus wat kun je allemaal schoonmaken met soda?

Allesreiniger

Eigenlijk alles. Soda kun je bijna overal inzetten als schoonmaakmiddel. Neem bijvoorbeeld de aanslag in je gootsteen. Met een beetje soda op een spons hoef je niet eens hard te boenen. We hebben allemaal weleens last van een stinkende wasmachine. Gooi er een scheutje soda in, draai hem op de heetste stand en de wasmachine ruikt weer fris. Een verstopte leiding of afvoer ontstop je met een beetje soda en kokend water. Chemische middelen zijn niet alleen veel duurder, ze zijn ook nog eens schadelijker. Win-win!

Moeilijke vlekken

Schimmel van de badkamertegels of raamkozijnen verwijder je eenvoudig met soda. Het werkt schimmeldodend, dus het is ook nog eens adequaat. De ingebrande vlekken in je oven of op je kookplaat ga je met soda te lijf, evenals een aangekoekte ovenschaal of pan. Theevlekken in je kan of glas, die krijg je er niet zomaar uit. Maar met soda wel! En heb je weleens op groene aanslag op je tuintegels staan schrobben? De volgende keer maak je het jezelf gemakkelijker met soda.

En verder?

Met een ontstoken vinger in een badje soda weken werkt zuiverend. Een splinter in je vinger? Dat heeft hetzelfde effect, je vinger wordt schoon en zacht en je werkt de splinter er zo uit. Met zweetgeur in schoenen weet soda raad, maar ook met de geur die achterblijft als je peuter per ongeluk in bed geplast heeft. Gebruik soda als wasmiddel en je witte was straalt, voorweken met soda bestrijdt vlekken.Je kristallen glazen afwassen met soda zorgt voor een mooie glans. En wist je dat bloemen langer blijven staan als je een beetje soda aan het water toevoegt? Eigenlijk kunnen we niet zonder!

Nog één ding … Soda is niet hetzelfde als baking soda, een ander natuurlijk middel dat je prima in kunt zetten voor diverse schoonmaakklussen.

Met soda krijg je schoon

- schimmel van de badkamermuur
- de gootsteen
- een aangekoekte ovenschaal
- theevlekken
- eigenlijk alles!

Wist je dat je soda ook kunt gebruiken

- om zweetlucht uit je schoenen te krijgen
- om bierglazen mee af te wassen (je bier slaat niet meer dood!)

Gebruik soda absoluut niet

-zonder handschoenenals je snel huiduitslag hebt

 Nog meer lezen over schoonmaken?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners