1192
Met deze tips maak jij thuis de lekkerste koffie!
Gepubliceerd: 24-08-2020 Laatste update: 08-08-2023

Koffie is een drank die veelvuldig gedronken. De één drinkt het om er wakker van te worden, de ander omdat hij het lekker vindt. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan bestel je zo nu en dan ongetwijfeld een bakje pleur in een restaurant. Vaak smaakt deze koffie vele malen beter dan de koffie bij jou thuis. Wil je thuis ook de lekkerste koffie maken? Dat kan met deze tips!

 

1. Zorg voor een goede koffiemachine

Heb je thuis een goedkoop koffiezetapparaat? Dan is het niet raar dat de kwaliteit van jouw koffie aanzienlijk minder is dan die in een restaurant. In de meeste horecagelegenheden gebruiken ze namelijk professionele koffiemachines. Wanneer jij thuis lekkere koffie wilt maken, moet je jouw koffiezetapparaat allereerst vervangen door een koffiemachine. De koffie die dit apparaat produceert, smaakt in de meeste gevallen namelijk een stuk beter dan de koffie uit een koffiezetapparaat.

Start je jouw zoektocht? Dan ontdek je snel dat je behoorlijk wat te kiezen hebt op het gebied van koffiemachines. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor machines met gemalen koffie, maar ook voor machines met bonen. Je komt zelfs professionele koffiemachines tegen. Omdat het aanbod zo groot is, raden wij jou aan de tijd te nemen een geschikte machine te vinden. Het is immers zonde wanneer je een dure machine koopt, maar jij straks nog steeds niet tevreden bent over de koffie.

2. Weet welke koffie je moet gebruiken

Een kwalitatieve bak koffie zetten begint met de juiste koffiemachine. Uiteraard speelt de koffie zelf ook een belangrijke rol. Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende soorten koffie. Welke koffie jij kunt gebruiken hangt af van de machine die je gekozen hebt. Heb je een bonenmachine aangeschaft? Dan gooi je hier geen gemalen koffie in, maar koffiebonen.

De verschillende koffiesoorten kunnen onderling van smaak verschillen. Zo hebben niet alle bonen dezelfde smaak. Ook de smaak van gemalen koffie verschilt onderling. Je moet daarom eerst weten wat jij lekker vindt. Dat wordt dus testen, testen en nog eens testen. Heb je een koffiemachine met cups? Dan kun je vaak uit ontzettend veel verschillende smaken kiezen. De keuze is in ieder geval veel groter dan bij bonen of gemalen koffie.

3. Schaf een melkopschuimer aan

Houd je van een cappuccino, latte machiato of flat white? Dan kun je hiervoor een speciale koffiemachine aanschaffen. Een koffiemachine die dergelijke koffies kan produceren, is helaas aan de prijzige kant. Valt dit niet binnen jouw budget? Denk dan niet dat je een dergelijk kopje koffie altijd maar buiten de deur moet halen. Nee, want je kunt namelijk een melkopschuimer aanschaffen.

Met een melkopschuimer wordt het een fluitje van een cent om opgeklopte melk aan jouw kopje koffie toe te voegen. Hierdoor ben je thuis in staat om een heerlijke cappuccino, latte machiato of flat white op tafel te zetten. Grote voordeel van zo’n melkopschuimer is dat hij aanzienlijk goedkoper is dan een koffiemachine die over deze functie beschikt. Je hoeft dus geen onverantwoorde uitgaven te doen om thuis de lekkerste koffie te zetten.

Lees ook

 

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Nieuw: de gratis Wonenonline.nl schoonmaakguide. 84 pagina's met werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken. Hebben? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Schoonmaakguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide