2084
Een mooie waterkoker voor de landelijke keuken
Gepubliceerd: 16-04-2019 Laatste update: 08-06-2023

De waterkoker wordt altijd onderschat in het interieur van de keuken. Je verwacht het misschien niet, maar zowel het koffiezetapparaat als dit kooktoestel hebben grote invloed op de stijl en sfeer in de keuken. Het is dan ook belangrijk dat je er een vindt die goed past bij de uitstraling van jouw keuken. Wil jij je keuken echt gezellig in landelijke sfeer inrichten? Dan ga je voor een passende model in landelijke stijl!

1. Leuke kleuraccenten
Een waterkoker hoeft helemaal niet saai wit of grijs te zijn. Wat denk je van een leuke kleine waterkoker met kleuraccenten? Deze is voorzien van paarse randen, die het apparaat meteen een heel andere uitstraling geven. De vlotte vorm zorgt ervoor dat dit toestel ook heel goed past in de moderne landelijke keuken. Er zijn ook modellen te vinden in allerlei andere kleuren, bijvoorbeeld in mooie pasteltinten.

 2. Vrolijke fluitketel
Dit apparaat heeft de vorm van een vrolijke fluitketel. Toch is het een elektrische waterkoker. Hoewel hij dus precies hetzelfde werkt als al zijn collega’s, heeft hij toch nog één aspect van vroeger: als het water kookt, gaat de ketel echt fluiten. Dit model zou ook heel goed passen in de klassieke, retro of vintage stijl keuken. Er zijn ook speciale fluitketels te koop die werken op inductie

3. Compleet theeset
Dit leuke setje is een combinatie van een koker en een theepot met warmhoudplaat. Zo kun je meteen een pot thee zetten, die lang warm blijft. Dankzij de theezeef in de theepot kun je niet alleen zakjes thee gebruiken, maar ook losse thee. Het is dus niet alleen een heel praktischetheeset, maar het ziet er ook nog eens gezellig uit. De kleine waterkoker van 1 liter is precies genoeg om een pot thee mee te zetten. 

4. Glazen waterkoker
De glazen waterkoker is populair in elke stijl keuken. Het is ook gewoon heel leuk om te kijken hoe het water langzaam aan de kook wordt gebracht. Dit toestel is rood en zwart uitgevoerd, met een glazen pot. Zo kun je precies zien wat er eigenlijk in het binnenste van het toestel gebeurt. 

5. Landelijk groen
Deze prachtige en stijlvolle theepot is vooral opvallend door zijn kleur. Er is gekozen voor een prachtig groen, dat heel goed past in de meeste landelijke keukens. De vorm is bolrond en daardoor heeft de een gezellige uitstraling. Dankzij de afwerking met RVS elementen zou deze koker het ook goed doen in moderne keukens. 

Dit keukentoestel om water mee te koken krijgt lang niet altijd de aandacht die hij verdient. Dat is jammer, want hij staat meestal in het volle zicht op het aanrecht. Het is dus een belangrijk element in de keuken, waar je meer mee kunt doen dan je denkt. Na het zien van deze vijf mooie voorbeelden van landelijke uitvoeringen, denk je nooit meer dat een keukenapparaat perse een saai, simpel model moet zijn!

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Nieuw: de gratis Wonenonline.nl schoonmaakguide. 84 pagina's met werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken. Hebben? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Schoonmaakguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide