976
Met deze tips kun je zo efficiënt mogelijk (thuis)werken
Gepubliceerd: 26-05-2022

Thuiswerken is een blijvertje. Ten minste, dat laten diverse onderzoeken zien. Het inrichten van een thuiskantoor is niet altijd makkelijk. Daarom zetten we in deze blog uiteen wat er belangrijk is bij het realiseren van een thuiswerkplek. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Thuiswerken als nieuwe norm

Is thuiswerken de nieuwe norm? Dat is een goede vraag. Covid-19 lijkt de aanleiding te zijn geweest voor een aantal blijvende veranderingen, waaronder het hybride werken. In een hybride vorm werk je deels thuis en deels op locatie. Thuiswerken was de afgelopen twee jaar heel normaal, en het lijkt erop dat thuiswerken ook in de toekomst aan de orde van de dag zal zijn. Zo blijkt uit een enquête van een werkgeversorganisatie dat werkgevers thuiswerken graag blijven faciliteren. En voor de werknemers zijn er ook voordelen aan verbonden. Onderzoekvanwerknemersvakbond CNV laat zien dat thuiswerkers in veel gevallen productiever en gezonder zijn. Maar hoe richt je een thuiskantoor zo goed mogelijk in?

Tips om efficiëntie te maximaliseren

Een thuiskantoor inrichten kan een lastige klus zijn. Er moet ruimte zijn, maar ook materiaal en meubilair moet worden aangeschaft. Hieronder zetten we de beste tips voor je op een rijtje. Met de tips zorg je dat je zo efficiënt mogelijk kunt werken in jouw thuiswerkplek.

1.      Zorg voor rust en ruimte

Thuis heb je waarschijnlijk met andere mensen te maken. Geluiden of bewegingen van anderen kunnen de concentratie verstoren. Daarom is het belangrijk dat je let op een rustige ruimte. Bij voorkeur is dat een (afgesloten) kamer of een ruimte waar je niet veel afgeleid wordt. Zorg voor genoeg ruimte voor het bureau, de bureau stoel en andere elementen van je kantoor.

2.      Zorg voor goed meubilair

Dat betekent: kies een bureau dat past bij de werkzaamheden en investeer in een goede bureaustoel. Vraag desnoods aan je werkgever advies of een financiële bijdrage, zodat je gezond en veilig kunt werken in je thuiswerkplek!

Door middel van deze handige tips zorg jij ervoor dat je thuis goed kan werken. Succes met het inrichten van je thuiskantoor.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide