1052
Voorkom rugklachten tijdens het thuiswerken
Gepubliceerd: 13-08-2021

Hoewel het in eerste instantie vooral noodgedwongen was, is het ondertussen niet meer weg te denken: thuiswerken. En zo blijft ook ná de coronacrisis het thuiswerken onderdeel van de werkweek. Toch kleven hier ook wat nadelen aan vast. Lang niet alle medewerkers beschikken immers over een ergonomische bureaustoel of goed bureau. En daardoor kunnen zij weer last krijgen van vervelende rugklachten.

Herken je dit – en wil je dit in het vervolg voorkomen? Officetopper geeft je een aantal tips hoe je rugklachten tijdens het thuiswerken kunt voorkomen!

Een toename van rugklachten

Sinds het begin van de coronacrisis hebben fysiotherapeuten het drukker dan ooit. Een slechte houding, meer stress en weinig beweging zorgen er samen voor dat de rug flink (over)belast wordt. Want hoewel je op kantoor gefaciliteerd wordt in goed meubilair en regelmatig een wandeling maakt naar de koffieautomaat of je collega’s, valt dit thuis grotendeels weg. Omdat het thuiswerken in eerste instantie slechts tijdelijk leek te zijn, werden de thuiswerkplekken vlug ingericht aan een tafel, met een stoel. Nu, zo’n anderhalf jaar later, zorgt dat voor de nodige klachten.

Een simpele oplossing

En toch is de oplossing vrij simpel. Het goed inrichten van je thuiswerkplek is namelijk een absolute mustom een juiste werkhouding aan te kunnen nemen. Zo’n thuiswerkplek bestaat in ieder geval uit een in hoogte verstelbaar bureau van Officetopper, aangevuld met een ergonomische bureaustoel. Om de kans op rugklachten zo klein mogelijk te maken, kies je voor een zit-sta bureau. Hiermee wissel je eenvoudig af tussen zittend en staand werken, waardoor je de statische belasting op je ruggenwervel flink beperkt.

Kantooraccessoires voor een betere houding

Is het niet mogelijk om deze meubelen aan te schaffen – simpelweg omdat er geen plek voor is, of omdat je werkgever het niet faciliteert? Danis niet alle hoop verloren. Met de nodige kantooraccessoires kun je alsnog zorgen voor een verbeterde houding. Kies bijvoorbeeld voor een voetensteun onder je bureau, als je aan een te hoge tafel werkt. Daarnaast is het van belang om altijd recht te zitten. Plaats je laptop daarom op een laptopstandaard of -verhoger, of kies een monitorarm om je beeldscherm op te hangen. Houd hierbij aan dat de bovenste rand van het beeldscherm op ooghoogte hangt.

Regelmatig bewegen

Tot slot is het van belang om regelmatig te bewegen. Ons lichaam is namelijk niet gemaakt om te lang te zitten, of te staan. En dus is afwisseling ontzettend belangrijk. Loop daarom tussendoor even naar beneden, maak in je pauze een kleine lunchwandeling of doe stretchoefeningen achter je bureau. Zo houd je het werken een stuk langer vol – en ben je ook wat vriendelijker voor je rug.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide