931
Kamer over? Overweeg eens wat effectiever thuis te werken
Gepubliceerd: 11-04-2022

De manier van werken is door het coronavirus geheel veranderd. Thuiswerken werd de nieuwe standaard en voor velen was dit even wennen. Tegenwoordig kun je het thuiswerken niet meer wegdenken. Zo is het toch wel fijn om niet naar werk te hoeven reizen en kun je in alle rust met je werkzaamheden bezig zijn. Dit kan wel pas wanneer je over een fijne werkplek beschikt.

Een goed bureau, een stevige bureaustoel en een rustige ruimte dragen hier aan bij. Heb je een kamer over? Richt deze dan in als werkkamer en je zult de rust en effectiviteit direct ervaren. 

Een goede werkkamer is het halve werk

Vooral wanneer je niet de enige in het huishouden bent die thuiswerkt, is het belangrijk om in alle rust je werk uit te kunnen voeren. Bij het kiezen van een geschikte ruimte zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden: 

  • Zorg dat de ruimte die je gaat gebruiken vrij van geluiden is. Zo blijf  je ongestoord tijdens online meetings. 
  • Voorzie je zelf van goede internetverbinding. Dit is belangrijk om productief te blijven tijdens je werkdag.  Controleer vooraf of de verbinding goed is en schaf anders een wifi- versterker aan.
  • Natuurlijk daglicht is belangrijk, dus een ruimte met een raam is aan te raden.

Kies de juiste meubels

Na het uitzoeken van een geschikte ruimte is het tijd om de kamer te voorzien van meubels. Bekijk hierbij vooral hoe vaak je de kamer gebruikt en bepaal aan de hand hiervan je budget. Indien je meer dan de helft van de week in de werkkamer besteedt, is het belangrijk dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Kies bijvoorbeeld een bureau dat verstelbaar is, zodat je ook staand kunt werken. Ga daarnaast voor een stevige bureaustoel, zodat de kans op lichamelijke klachten zo klein mogelijk wordt.  

Heb je de meubels uitgekozen? Dan is het tijd voor het inrichten van jouw werkplek. Let hierbij goed op de achtergrond van je werkplek als je in een meeting zit. Ga voor een neutrale kleur op de muur zodat je altijd professioneel overkomt tijdens online meetings. Kijk daarnaast ook goed waar je het bureau plaatst ten opzichte van het daglicht. Je wilt bij een meeting goed en duidelijk in beeld zijn en voldoende daglicht helpt hierbij.

Tips en inspiratie voor het inrichten van een goede werkplek

Soms kan thuiswerken ook ontzettend uitdagend zijn. Je hebt geen omgevingsinvloeden van collega’s die hard aan het werk zijn en je kunt niet even snel op die collega afstappen om samen te sparren. Geen zorgen! Je bent niet de enige die hier soms last van heeft. Je kunt online veel tips vinden om effectief thuis te werken. Daarnaast is er voldoende inspiratie om je thuiswerkplek goed te organiseren, zodat je altijd handvatten hebt om het meeste uit je dag te halen. 

Heb je dus een ruimte tot je beschikking? Twijfel dan niet langer en neem afscheid van die drukke keukentafel. Richt de kamer effectief in en het doorkomen van je thuiswerkdagen worden een fluitje van een cent. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide