1249
Kleed je ergonomisch verantwoorde thuiskantoor gezellig aan
Gepubliceerd: 28-02-2022

Ondanks het feit dat werken op kantoor weer is toegestaan bij een groot aantal werkgevers, blijven veel werknemers vanuit huis werken. Het biedt hen verschillende voordelen. Minder reistijd, geen frustraties over files en de mogelijkheid om op de kinderen te passen na schooltijd. Daarbij hebben veel mensen de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun eigen ergonomisch verantwoorde thuiskantoor.

Men kocht een nieuw sta zit bureau, een comfortabele en goed ingestelde bureaustoel en accessoires als een laptop standaard om vanuit huis te kunnen werken. De dagen dat men aan de keukentafel zat zijn voor veel mensen voorbij!

Je eigen clean desk policy in een kantoor aan huis

Hoe kleed je een kantoor aan huis zo gezellig mogelijk aan? Je loopt immers het risico, dat de ruimte door al het papierwerk al snel erg rommelig oogt. Combineer de laptop standaard met stylish telefoonhoesjes, een standaard voor de koptelefoon en bijvoorbeeld een kleine speaker om muziek te kunnen luisteren tijdens het werk. Een clean desk is iets wat veel mensen nastreven, maar in de praktijk minder makkelijk haalbaar blijkt dan men op voorhand verwachtte. Om dit makkelijk te maken kan het slim zijn om te werken met postvakjes in je kantoor. Zo houd je de administratie van je gezin gescheiden van die van je werk. Daarnaast voorkomt het grote hoeveelheden papierwerk op je bureau.

Kleed het kantoor aan met leuke accessoires

Niet alleen een clean desk helpt je het kantoor opgeruimd en netjes te houden. Ook kan het leuk zijn om het kantoor aan te kleden met verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij aan de wand. Niet alleen kleedt het je kantoorruimte aan, ook helpt dit te voorkomen dat er een galmend geluid hoorbaar is voor collega’s aan de andere kant van de lijn. Wanddecoratie gaat de weerkaatsing van geluidsgolven via de wanden tegen. Naast een schilderij aan de wand is ook een mooie, praktische plafondlamp onmisbaar. Voldoende licht is essentieel om je goed te kunnen concentreren gedurende de dag.

Zorg voor voldoende frisse lucht en een grote kamerplant

Om efficiënt te kunnen blijven werken in je kantoor aan huis is niet alleen voldoende licht onmisbaar. Zorg ook voor voldoende frisse lucht in de ruimte. Laat het rooster boven het raam geopend en zet aan het begin van de dag het raam in de kiepstand. Zo is er voldoende zuurstof in het kantoor aanwezig. Frisse lucht maakt het niet alleen makkelijker je te blijven concentreren. Ook helpt de ventilatie je ruimte fris te houden. Combineer de ventilatie met een grote kamerplant in je kantoor. Het geeft de ruimte kleur en zuivert de lucht!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide