6549
Kurk als wandbekleding
Gepubliceerd: 24-08-2012 Laatste update: 11-06-2023

Kurk als 100% natuurlijk alternatief voor verf of behang. De juiste sfeer scheppen in huis, dat is een kwestie van een goedgekozen meubelstuk op de juiste plaats, subtiel passende verlichting of een knus en rustig hoekje waar je naar hartelust kan cocoonen. Ook met wandbekleding kan je je interieur een unieke persoonlijke touch geven. Traditioneel denken we bij wanddecoratie aan verf of behang, maar kurk op de muur heeft verrassend veel in petto. Maak kennis met kurk als wandbekleding, een meer dan waardig en 100% natuurlijk alternatief.

Of je nu op zoek bent naar de juiste wandbekleding voor je woonkamer, slaapkamer of bureau, met kurk schep je de juiste sfeer met een tikkeltje meer. Inspiratie troef voor een eigenzinnige en persoonlijke look! Kies uit de ruime waaier aan stijlen in evenveel kleuren, structuren, dessins, afmetingen en afwerkingen en creëer de juiste sfeer in elke kamer. Een fraaie wand in trendy chocoladebruin zorgt voor afwisseling in een minimalistische eetkamer, terwijl je met een donkergetinte achterwand in de slaapkamer een knusse, warme omgeving creëert waar het heerlijk ontspannen is. Of vind jij het leuk om vakantiefotos, tekeningen van de kids of boodschappenlijstjes op te hangen? Met kurk wordt jouw wand een reuzenprikbord!

Kurk zet meer dan ooit de trend in huis, maar dit 100% natuurlijk materiaal heeft nog een pak andere troeven. Duurzaamheid bijvoorbeeld. Dankzij zijn unieke structuur en slijtvaste toplaag is kurk een bijzonder duurzaam product. Een wand in kurk kan best tegen een stootje, ideaal dus voor een kinderkamer of speelkamer.

Daarnaast is kurk ook nog eens geluiddempend, zodat lawaai niet weergalmt. Zelfs trillingen worden geabsorbeerd! Dat wordt zalig slapen in je slaapkamer of zo intens genieten van een mooie film in de woonkamer. Bovendien zijn wanden in kurk hygiënisch en dragen ze bij tot een gezonder leefklimaat. De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën, schimmels en huismijt geen kans. Een belangrijke troef voor wie aan een allergie lijdt.

Kurk praktisch
Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie. Het kleefsysteem wordt vaak door vakmensen geplaatst, maar handige consumenten kunnen zelf aan de slag. Wel opletten dat je van een vlakke ondergrond vertrekt. Egaliseer dus eerst de wand en werk alle naden, gaten of oneffenheden zorgvuldig weg. Kurkwanden vragen ook een ondergrond die blijvend droog is.

Met kurk zit je alleszins niet snel om inspiratie verlegen, gezien de waaier aan mogelijkheden op basis van verschillende dessins, kleurcombinaties en afmetingen. Wat de afwerking betreft, kan je kiezen uit lak, wax of onbehandelde kurk.

Een soepele maar krasbestendige vernis (watergedragen) beschermt de kurkwand tegen indringend vuil en verhoogt tegelijk de sterkte, slijtvastheid en het gebruiksgemak. Laat je adviseren in de gepaste lak, gewone lak of vernis zou barsten en breng kruisgewijs aan. Je kan zelf je type afwerkingslak kiezen: van mat over satijn tot glanzend.

Lees ook
Airpart aan de muur 
Vintage wanddecoratie

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide