Een volledig nieuwe interpretatie van behang: De uitbundige overvloed aan wandafbeeldingen in de collectie "walls by patel" biedt een innovatieve, totaal andere benadering voor het ontwerp van kamers. De wand vervult een overduidelijke hoofdrol - de ontwerpers Kathrin en Mark Patel gebruiken de wand als een presentatieoppervlak voor een levenshouding.

 

walls-by-patel-0028.jpg

walls-by-patel-0022.jpg

walls-by-patel-0019.jpg

walls-by-patel-007.jpg

Extravagant, stads, speels of meditatief: één karaktereigenschap verenigt de meer dan 200 ontwerpen: Elke wandafbeelding bevat een emotioneel leidmotief en vormt de omgeving. De prints worden in privé-interieurs een indrukwekkend statement van de bewoner. In het objectgebied kan aan de hand van de patelontwerpen zones gedefinieerd worden met verschillende sferen - bijvoorbeeld in restaurants, hotels, winkels of wachtruimtes. Een doorslaggevende stap naar het herdefiniëren van wandontwerp met "walls by patel" is de optische integratie van een ondergrond in het ontwerp. In de digitale prints zijn beton-, klinker- of een bepaald patina-effect verwerkt. Daardoor ontstaat een zeer zinnelijk uiterlijk en een bijna driedimensionale indruk - alsof het ontwerp direct op de muur is geschilderd. Een andere noviteit zijn de kleurvarianten.

walls-by-patel-003.jpg

walls-by-patel-0033.jpg

walls-by-patel-0012.jpg

walls-by-patel-0010.jpg

De digitale prints leveren een extreem hoogwaardig en edel effect. De prints creëren op vakkundige wijze een bepaalde inrichtingsstijl of vormen een bewuste breuk met de verwachtingen. Door het spelen met kleuren, vormen en texturen ontstaat een pure levensvreugde - een uitnodiging tot omdenken voor wat betreft een nieuwe wandvormgeving. "walls by patel" toont de zeer persoonlijke stijldiversiteit van twee personen, wiens begrip van design altijd breekt met conventies en een conventionele zienswijze.

Ook leuk om te lezen