3084
15 voordelen van glasvezelbehang
Gepubliceerd: 15-08-2019 Laatste update: 17-07-2023

Glasvezelbehang heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Zijn unieke eigenschappen en veelzijdige voordelen maken het een geweldige keuze voor iedereen die zijn huis wil opfrissen of renoveren. In dit artikel verkennen we 15 voordelen van glasvezelbehang en waarom jij dit in overweging zou moeten nemen.

1. Duurzaamheid van glasvezelbehang

Een van de grootste voordelen van glasvezelbehang is de duurzaamheid. Het is bestand tegen scheuren, stoten en krassen, wat betekent dat het langer meegaat dan veel andere soorten behang. Dit maakt glasvezelbehang een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een langetermijnoplossing voor jouw muren.

2. Glasvezelbehang is vlekbestendig

Heb je kinderen of huisdieren? Maak je dan geen zorgen. Glasvezelbehang is vlekbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Of het nu gaat om gemorste dranken, etensresten of vuile handafdrukken, je kunt het in een handomdraai schoonmaken.

inspiratiebrochures1.png

3. Voorkomen van muurschade met glasvezelbehang

Glasvezelbehang kan ook helpen bij het voorkomen van muurschade. Het bedekt scheuren en oneffenheden in de muur en zorgt zo voor een gladde, strakke afwerking.

4. Glasvezelbehang is brandvertragend

Een van de meer unieke eigenschappen van glasvezelbehang is dat het brandvertragend is. Het kan dus bijdragen aan de algehele veiligheid van jouw huis door de verspreiding van vuur te vertragen in geval van een brand.

5. Eenvoudige installatie van glasvezelbehang

Glasvezelbehang is relatief gemakkelijk te installeren, vooral in vergelijking met traditioneel behang. Dit maakt het een goede keuze als je de klus zelf wilt klaren.

6. Glasvezelbehang is schimmelbestendig

Dankzij de ademende eigenschappen van glasvezelbehang, wordt vocht niet opgesloten. Dit helpt om de groei van schimmels en andere schadelijke organismen te voorkomen.

7. Vormvastheid van glasvezelbehang

In tegenstelling tot veel andere soorten behang, krimpt of expandeert glasvezelbehang niet bij temperatuur- of vochtigheidsveranderingen. Dit zorgt voor een blijvend strak en glad resultaat.

8. Glasvezelbehang is overschilderbaar

Een ander geweldig voordeel van glasvezelbehang is dat het overschilderbaar is. Dit betekent dat je de kleur en stijl van jouw muren naar hartenlust kunt veranderen zonder dat je het behang hoeft te verwijderen.

9. Esthetiek van glasvezelbehang

Glasvezelbehang komt in verschillende patronen en texturen, wat jouw kamers een unieke en elegante uitstraling kan geven.

10. Glasvezelbehang en energie-efficiëntie

Dankzij de isolerende eigenschappen kan glasvezelbehang bijdragen aan de energie-efficiëntie van je huis. Dit kan leiden tot besparingen op de verwarmings- en koelingskosten.

11. Glasvezelbehang voor geluidsisolatie

Glasvezelbehang kan ook bijdragen aan geluidsisolatie, ideaal voor wie op zoek is naar wat extra rust en privacy.

12. Glasvezelbehang en milieuvriendelijkheid

Glasvezelbehang is gemaakt van natuurlijke materialen en is volledig recyclebaar, wat het een milieuvriendelijke optie maakt.

13. Veelzijdigheid van glasvezelbehang

Vanwege zijn sterkte en duurzaamheid kan glasvezelbehang worden gebruikt op een verscheidenheid aan oppervlakken, waaronder plafonds en hoeken.

14. Glasvezelbehang is onderhoudsvriendelijk

Zodra het is aangebracht, vereist glasvezelbehang weinig onderhoud. Dit maakt het leven gemakkelijker en bespaart je op de lange termijn tijd en moeite.

15. Glasvezelbehang en gezondheid

Omdat glasvezelbehang schimmelvorming voorkomt, kan het bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of astma.

Handige Tips en Leuke Weetjes

Voordat je begint met het aanbrengen van glasvezelbehang, is het belangrijk om de muren grondig voor te bereiden. Dit betekent dat eventuele scheuren of gaten moeten worden opgevuld en de muren moeten worden gereinigd van stof of vuil.

Weet je ook dat glasvezelbehang oorspronkelijk is ontworpen voor gebruik in ziekenhuizen en andere medische faciliteiten vanwege zijn schimmelbestendige eigenschappen? Het wordt nu in allerlei soorten gebouwen gebruikt, maar het behoudt nog steeds zijn hygiënische voordelen.

Als je overweegt om glasvezelbehang te installeren, zorg dan dat je over het juiste gereedschap beschikt. Dit omvat een scherp mes, een behangspatel en een roller voor de lijm. Vergeet niet dat de juiste voorbereiding de sleutel is tot een succesvolle installatie.

Het is duidelijk dat glasvezelbehang tal van voordelen biedt voor iedereen die zijn huis wil opfrissen of renoveren. Waarom overweeg je niet om het zelf eens te proberen?

 Lees ook: Renovlies behang; een duurzame en stijlvolle oplossing

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide