1862
15 voordelen van glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een speciaal soort behang dat wordt vervaardigd uit glasvezels. De glasvezels worden op een speciale manier geweven en vervolgens geperst, zodat er een patroon ontstaat. Glasvezelbehang biedt veel voordelen ten opzichte van gewoon behang. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

 

Glasvezelbehang

hendersmagazinebanner.png

#1. …kan op veel soorten ondergronden worden toegepast

Glasweefselbehang kan zonder problemen worden gebruikt op zowel nieuwe muren als op (geverfd) beton, gasbeton, gipsplaten, cementpleisterwerk, houtvezelplaten en betonplaten.

#2. …is ideaal om oneffenheden weg te werken

Glasvezelbehang is zeer geschikt voor het wegwerken van oneffenheden, scheuren en putjes in wanden en plafonds.

#3. …kan zowel op wanden als op plafonds worden toegepast

Het zal misschien niet snel in je opkomen om een plafond te behangen, maar glasvezelbehang leent zich hier uitstekend voor. Het wordt bij plafonds vooral gebruikt om scheuren weg te werken.

#4. …is uitstekend bestand tegen agressieve en chemische (schoonmaak)middelen

Een wand met normaal behang zou je niet zomaar behandelen met agressieve reinigingsproducten. Dan verpest je je behang! Maar glasvezelbehang is zeer goed bestand tegen dit soort middelen. Het is dan ook een populaire keuze voor openbare ruimtes en ruimtes die veelvuldig aan vervuiling worden blootgesteld. Restaurants en cafés, bijvoorbeeld!

#5. …zorgt voor een goede vochtregulering

Glasvezelbehang ademt heel goed, wat betekent dat het ook de onderliggende oppervlakte laat ademen. Daardoor krijgen schimmels en bacteriën geen kans en zal het materiaal niet gaan rotten.

hendersmagazinebanner.png

#6. …heeft antistatische eigenschappen

Dankzij de antistatische eigenschappen van het materiaal trekt glasvezelbehang geen stof aan. Dit maakt het een zeer goede keuze voor mensen met (huisstofmijt) allergieën.

#7. …is geurloos

Wanneer je muren verft of behangt met gewoon behang, dan blijft de geur van verf en behanglijm vaak nog lang hangen. Iets dat vooral met kinderkamers niet bepaald gewenst is. Maar glasvezelbehang is geurloos. Dat betekent dat je na het behangen meteen weer van de ruimte gebruik kunt maken.

#8. …is vormvast

Glasvezelbehang is vormvast. Dat betekent dat het niet krimpt tijdens het drogen van de behanglijm, zoals vaak wel het geval is met gewoon behang.

#9. …garandeert eenmooie egale finish

Bij normaal behang heb je vaak het probleem dat de naden tussen de banen zichtbaar zijn na het aanbrengen. Met glasvezelbehang heb je daar geen last van. De afwerking van de wand oogt als één egaal geheel. 

#10. …is bijzonder duurzaam

Glasvezelbehang is dusdanig sterk, duurzaam en slijtvast dat het met gemak 30 jaar mee kan. Het zal, in tegenstelling tot gewoon behang, ook niet zomaar scheuren en het is stootvast.

hendersmagazinebanner.png

#11. …kan gemakkelijk (meerdere keren) geverfd worden

Na het aanbrengen dient glasvezelbehang minimaal 24 uur te drogen. Daarna kun je in elke gewenste kleur verven! Ben je de kleur na een paar jaar zat? Dan kun je er gewoon overheen verven. Dit kun je gerust meerdere keren doen, zonder dat de structuur van het behang wordt aangetast.

#12. …is in fijne en grove structuren verkrijgbaar

Afhankelijk van het doel, de ruimte en de egaliteit van het te behangen oppervlak kun je kiezen voor glasvezelbehang met een fijne of juist een grove structuur. Bijvoorbeeld met een visgraatmotief of ruitmotief.

#13. …is een milieuvriendelijke oplossing

Glasvezelbehang is een milieuvriendelijkere dan gewoon behang of stucwerk. Zo bevat het geen papier, cellulose, oplosmiddelen, acrylaten of Vluchtige Organische Stoffen (VOS).

#14. …is 100% veilig

Het feit dat glasvezelbehang puur uit glasvezels bestaat, maakt het een zeer veilige oplossing. Zelfs wanneer glasvezelbehang in contact komt met vuur, komen er geen schadelijke stoffen vrij.

#15. …is prima betaalbaar

Glasvezelbehang is een zeer betaalbare oplossing om je muren (en eventueel je plafonds) op een stijlvolle en nette manier af te werken. Het is doorgaans goedkoper dan stucwerk. En hoewel glasvezelbehang qua aanschaf wat prijziger is dan standaard behang, gaat het vele malen langer mee. Op de lange termijn ben je dus sowieso goedkoper uit!

hendersmagazinebanner.png

 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners