658
Renovlies behang: een duurzame & stijlvolle oplossing
Gepubliceerd: 29-06-2023

Ben je op zoek naar een betaalbare en duurzame manier om je muren te renoveren? Dan is renovlies behang wellicht de perfecte oplossing voor jou! Renovlies behang wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit vanwege zijn vele voordelen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat renovlies behang precies is, wanneer je ervoor zou moeten kiezen, de voordelen en nadelen ervan, hoe je het aanbrengt, en nog veel meer. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over renovlies behang!

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang is een hoogwaardig behang dat bestaat uit fijne textielvezels, geweven tot een stevig en flexibel materiaal. Het is speciaal ontworpen om scheuren en oneffenheden in de muur te bedekken en een strakke en egale afwerking te bieden. Dit type behang wordt vaak gebruikt als ondergrond voor schilderwerk en kan zowel in woningen als commerciële ruimtes worden toegepast.

Wanneer kies je voor renovlies behang?

Renovlies behang is ideaal voor zowel nieuwe als bestaande muren. Het biedt een uitstekende oplossing voor het wegwerken van kleine scheuren, deuken en andere onvolkomenheden in de muur. Als je van plan bent om je muren te schilderen of een strakke afwerking wilt, is renovlies behang een goede keuze. Bovendien kan renovlies behang ook dienen als extra isolatielaag, waardoor het geluid en warmte kan absorberen.

WIN-VLOERKLEED.png

Wat zijn de voordelen van renovlies behang? 

 • Duurzaamheid: Renovlies behang is zeer duurzaam en kan jarenlang meegaan zonder te vervagen of los te laten. Het is bestand tegen stoten en krassen, waardoor het ideaal is voor drukbezochte ruimtes of huizen met kinderen.
 • Egalisatie van muren: Het behang bedekt kleine scheuren en onregelmatigheden in de muur, waardoor een glad oppervlak ontstaat dat klaar is om te worden geschilderd.
 • Overschilderbaarheid: Renovlies behang kan worden overschilderd in elke gewenste kleur, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je interieur naar wens aan te passen.
 • Brandvertragend: Veel renovlies behang is brandvertragend, wat extra veiligheid biedt in huis.
 • Eenvoudig onderhoud: Het behang is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek, waardoor het ideaal is voor ruimtes die vatbaar zijn voor vlekken.

Wat zijn de nadelen van renovlies behang? 

 • Installatie: Het aanbrengen van renovlies behang vereist enige ervaring en nauwkeurigheid. Het is raadzaam om een professional in te schakelen voor het beste resultaat.
 • Kosten: Hoewel renovlies behang betaalbaar is op de lange termijn vanwege de duurzaamheid, kunnen de initiële kosten hoger zijn dan bij traditioneel behang. Het is echter de investering waard gezien de vele voordelen.
 • Beperkte textuurkeuze: In tegenstelling tot sommige andere behangsoorten, biedt renovlies behang beperkte textuurkeuzes. Het is ontworpen om een strak en glad oppervlak te creëren. 

Hoe breng je renovlies behang aan?

Het aanbrengen van renovlies behang kan een uitdagende klus zijn, vooral als je geen ervaring hebt. Het is raadzaam om een professional in te schakelen voor de installatie. Zij zullen zorgvuldig de muren voorbereiden, het behang op maat snijden en het met speciale lijm aanbrengen. Het resultaat is een naadloos en strak oppervlak dat klaar is om te worden afgewerkt met verf.

Hoe glad moet je muur zijn voor renovlies?

Een van de grote voordelen van renovlies behang is dat het kleine scheuren en onregelmatigheden in de muur kan bedekken. Het is echter belangrijk dat de muur niet extreem oneffen is. Grote scheuren en structurele problemen moeten voorafgaand aan het aanbrengen van het behang worden gerepareerd. Kleine oneffenheden kunnen worden opgevuld met vulmiddel voordat het behang wordt aangebracht.

Is renovlies behang overschilderbaar? 

renovlies-behang-2.jpg

Ja, renovlies behang is overschilderbaar. Nadat het behang is aangebracht en de lijm volledig is opgedroogd, kun je het behang schilderen met elke gewenste kleur. Het behang zorgt voor een glad en strak oppervlak, waardoor de verf gelijkmatig wordt verdeeld en een prachtige afwerking ontstaat.

Wat is het verschil tussen renovlies en glasvezel behang?

Renovlies behang en glasvezel behang worden soms door elkaar gehaald vanwege hun vergelijkbare uiterlijk, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide. Renovlies behang is gemaakt van textielvezels en biedt een strakke en egale afwerking. Glasvezel behang daarentegen is gemaakt van geweven glasvezels en heeft een grovere textuur. Renovlies behang is gemakkelijker aan te brengen en overschilderbaar, terwijl glasvezel behang voornamelijk bedoeld is om over te verven en biedt meer structuur. 

Handige tips voor de toepassing van renovlies behang

 1. Laat het behang drogen: Na het aanbrengen van het behang moet je voldoende tijd geven om het volledig te laten drogen voordat je begint met schilderen. Volg de instructies van de fabrikant voor de droogtijd.
 2. Kies de juiste verf: Gebruik hoogwaardige muurverf die geschikt is voor renovlies behang. Dit zorgt voor een langdurige en duurzame afwerking.
 3. Zorg voor goede verlichting: Goede verlichting tijdens het aanbrengen van het behang is essentieel om eventuele oneffenheden of luchtbellen te detecteren en te vermijden. 

Leuke renovlies behang weetjes

 • Renovlies behang kan helpen om geluidsoverdracht tussen kamers te verminderen, waardoor een rustigere en meer serene leefomgeving ontstaat.
 • Het behang is verkrijgbaar in verschillende diktes, afhankelijk van de mate van muurcorrectie die nodig is.
 • Renovlies behang kan ook worden toegepast op plafonds om een strak en naadloos uiterlijk te creëren.

Renovlies behang is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een duurzame en stijlvolle oplossing om hun muren te renoveren. Met zijn vele voordelen, waaronder duurzaamheid, egaliserend vermogen en overschilderbaarheid, biedt renovlies behang een prachtige afwerking voor elke ruimte. Hoewel de installatie wat vakmanschap vereist, zijn de resultaten de moeite waard. Dus, als je op zoek bent naar een kosten-effectieve manier om je interieur nieuw leven in te blazen, overweeg dan zeker renovlies behang als een betrouwbare en esthetische keuze! En je bestelt het gemakkelijk online bijvoorbeeld op Bol.com

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide