2169
Een nieuwe keuken of niet?
Gepubliceerd: 21-05-2017 Laatste update: 03-03-2023

Het kan goed zijn dat je na een bepaalde periode bent uitgekeken op je keuken. Je keuken past bijvoorbeeld helemaal niet meer bij de stijl van de rest van je woning. Het houten werkblad past al helemaal niet meer bij de meubels die je onlangs heeft aangeschaft. Of de gekleurde keukenkastjes zijn eigenlijk niet meer van nu, maar de rest van uw keuken is eigenlijk nog in prima conditie.

Wat is dan de beste keuze?
Ga je voor een compleet nieuwe keuken of ga je de keuken renoveren? Wij hopen je met de volgende vragen een eindje op weg te helpen.

In welke conditie is uw keuken?
U moet zich afvragen in welke conditie uw keuken op dit moment is. Is deze nog in prima staat? Is bijvoorbeeld het leidingwerk nog in orde en is de basis van de keuken nog intact? Dit zijn belangrijke vragen om te beantwoorden. Dit bepaald namelijk of het überhaupt mogelijk is om een keuken te gaan renoveren of dat enkel een nieuwe keuken een mogelijkheid is. Is je keuken nog in een prima staat dan heb je dus de mogelijkheid om je keuken te gaan renoveren, dit kan een heel aantrekkelijke optie zijn.

inspiratiebrochures1.png

Keuken is in prima staat, wat te doen?
Nu kan de definitieve keuze gemaakt worden, ga je voor een compleet nieuwe keuken of voldoet een keukenrenovatie ook? Bij de aanschaf van een nieuwe keuken staat een flinke investering tegenover. Daarnaast is de bestaande keuken wellicht nog niet zo oud en is zo’n enorme investering zonde voor de kwaliteit van de huidige. Naast de prijs moet er een afweging gemaakt worden in het ‘gemak’. Bij de aanschaf van een nieuwe keuken zit je vaak wekenlang in de puinhoop. Leidingwerk moet opnieuw worden aangelegd en de keuken moet weer vanaf de grond worden opgebouwd. Voordeel is wel dat met een nieuwe keuken alles weer opnieuw wordt aangelegd, alles is weer spiksplinternieuw. Bij een keukenrenovatie is vaak de keuken alweer dezelfde dag klaar voor gebruik. In de ochtend wordt begonnen met de werkzaamheden en eind van de dag sta je alweer in je compleet gerenoveerde keuken. We hopen dat je de keuze tussen een nieuwe en een keukenrenovatie nu eenvoudiger kunt maken. Met allebei de opties kunt u uw keuken weer creëren volgens de keukentrends van 2017

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide