1965
In de spotlights; de lampen & verlichtingtrends van 2023!
Gepubliceerd: 06-01-2023 Laatste update: 27-12-2023

Het is altijd een goed idee om je te verdiepen in de laatste trends op het gebied van verlichting. Het wordt immers elke dag wel een keer donker, dus een seizoensproduct is het zeker niet! En waar we in 2022 al eens ons licht lieten schijnen op de verlichtingstrends van dat jaar doen we dat natuurlijk dit jaar gewoon weer!

Lekker blijven hangen

Brilliant_Gwen_Hanglamp_kopiëren.jpg

De hanglamp zagen we vorig jaar al, maar ook dit jaar blijven we qua verlichtingstrends lekker hangen. We doen dit wel in nog meer variaties. Van de enkele hanglamp tot de gecombineerde hanglamp van meerdere lampen zoals bijvoorbeeld de hanglamp ‘Judd’ 4-lamps. Alle soorten en maten zien we voorbij komen. Ook de combinatie van diverse materialen in hanglampen -zoals bij de Brilliant Gwen Hanglamp- zien we veel, zo is het gebruik van hout in combinatie met zwart staal een dikke trend. Aanrader voor vele soorten stijlen van interieurs!

Vlecht erin

HKliving_Wicker_Rieten_Hanglamp_kopiëren.jpg

Vorig jaar zagen we de retro vormen van lampen al volop tevoorschijn komen. De bollamp zoals we die kennen uit de jaren ’80 en ’90 is weer helemaal terug. Maar nu zien we ook de materialen die binnen deze trend passen weer terug komen. Denk aan een rieten bollamp of het gebruik van kurk. Super origineel en het past ook nog eens binnen de ‘nature vibe’ die we in veel interieurs zien ontstaan. Ook deze zien we in enkele -maar ook in gecombineerde- opties voorbij komen. Zelfs meerdere losse varianten van hetzelfde materiaal riet of bamboe combineren is helemaal van 2023, dit kun je bijvoorbeeld doen met de MOOS Colin Hanglamp.

Alles op tafel

Brilliant_Wimea_Tafellamp_kopiëren.jpg

De lamp mag bij de verlichtingstrends van 2023 weer gezien worden. We verlichten niet meer alles met spots, maar zetten de lamp gewoon weer op tafel. De tafellamp was al een ding maar in 2023 wordt dit dé hit. Ook hier zien we de zwarte trend, zoals we ook bij deur en kozijnen zien, gecombineerd met de natuurlijke look van hout. Een echte eyecatcher, maar wel één die binnen de stijl van je interieur past. Dus een extra tafelgast binnen de verlichting trends dit jaar!

Grijp dus die kans om je te verdiepen in dé lampen van dit moment. Waar een tijdje de lamp een beetje weggemoffeld werd in het interieur, is die tijd nu écht voorbij. De lamp mag weer prominent aanwezig zijn! Of het nu een strak Scandinavisch, bohemian of retro interieur is. Overal is binnen de verlichtingtrends 2023 een mooie lamp voor te vinden!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide