Gepubliceerd: 30-08-2019 05:47
9146
7 mooie rotan lampen voor elk interieur

Rotan of riet is de laatste jaren weer razend populair. Dat is niet voor niets, want het heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien ziet een rieten lamp er gezellig uit. Sommige rieten lampen hebben een open model, waar het licht doorheen straalt. Andere rotan lampen hebben juist een gesloten constructie, waardoor het licht gericht naar beneden of omhoog schijnt. Kortom; er is keus genoeg als het gaan om rotan lampen.

Dit zijn 7 mooie voorbeelden van rotan lampen van sweetlivingshop.nl voor elk interieur.

1.         Open staande lamp

rotan_lampen.jpg

Deze lamp heeft een open frame met dikke rieten verbindingen. Het is een mooie lamp, die prachtig staat in de meeste interieurs. Omdat hij open is, doe je er een lamp in die niet te fel schijnt. Deze staande lamp is groot genoeg om op de vloer te staan, al past hij ook mooi in een kast of op de tafel.

2. Kleine ronde tafellamp

rotan_lampen_2.jpg

Misschien denk je bij een rotan lamp aan een grote hanglamp. Maar dat hoeft helemaal niet! Er zijn ook prachtige kleine tafellampen die zijn afgewerkt met riet of rotan. Deze kleine lamp is een echte sfeermaker, zeker als je kiest voor een lamp die sfeerlicht geeft. De open constructie maakt deze lamp ideaal voor een led-gloeilamp.

3. Open rotan hanglamp

rotan_lampen_3.jpg

Om nog even bij de open lampen te blijven: check deze prachtige hanglamp eens. Het is een grote lampenkap die rondom open is. Zo straalt het licht door de hele kamer. De lamp heeft een mooi patroon dat goed past in de meeste interieurstijlen. Deze rotan hanglamp is te krijgen in verschillende formaten, die je eventueel ook met elkaar kunt combineren.

4. Gesloten rieten lampenkap

rotan_lampen_4.jpg

Heb je liever een hanglamp waarvan je de lichtbron niet direct kunt zien? Dan ga je voor een gesloten rieten lampenkap. Deze lamp ziet er ook mooi en natuurlijk uit. Alleen is het licht met deze lamp meer gericht op de tafel en minder op de omgeving. Dat kan fijn zijn als je niet houdt van (te) fel licht in je kamer.

5. Halfopen hanglamp

Rotan_lampen_5.png

Er is ook een tussenvorm tussen een open of gesloten lampenkap. Dat is bijvoorbeeld deze lamp: een halfopen lamp die het licht slechts gedeeltelijk doorlaat. De lamp bestaat uit fijn rotan strookjes, die netjes langs elkaar liggen. Het licht komt er deels wel doorheen, maar toch is het wat gedempt.

6. Rieten hanglamp met een bijzonder design

rotan_lampen_6.png

De voorgaande rieten lampen zijn toch een beetje standaard modellen. Ze zijn mooi, maar misschien zoek jij echt iets heel anders. Ben je een ‘out-of-the-box’ denker? Dan is deze roten lamp wat voor jou. De lamp bestaat uit roten ringen die in een kunstzinnig patroon gerangschikt zijn. Deze lamp is een echte eyecatcher in je interieur.

7. Gevlochten tafellamp met bijzonder ontwerp

rotan_lampen_7.jpg

Nog een lamp die het bekijken waard is: deze bijzondere tafellamp van riet. De lamp bestaat uit platte rieten stroken die mooi gevlochten zijn. De lamp is enigszins gebogen en heeft een heel bijzondere uitstraling. De ideale lamp als je houdt van iets bijzonders, wat niet iedereen al in huis heeft.

Rieten lampen zijn er in alle vormen en maten. Van een klein open tafellampje tot een grote gesloten lampenkap en alles wat daar tussenin zit. Deze 7 voorbeelden van mooie rotan lampen laten zien waarom ze nog steeds zo populair zijn in elk interieur. Een rieten lamp geeft je interieur meer cachet en een natuurlijkere uitstraling.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide