1730
Weg met het gezoem! Effectieve anti muggen tips om muggen te bestrijden
Gepubliceerd: 10-08-2021

Je kent het ongetwijfeld, je bent lekker rozig na een heerlijke zomeravond in de tuin. Misschien wel met een wijntje te veel op. Dus je besluit lekker naar bed te gaan. Eenmaal onder de wol hoor je het al; Overal gezoem van muggen, vliegen, wespen of ander gespuis. Daarvoor is maar één oplossing, het licht aan doen en op muggenjacht. En dan maar hopen dag je alle vliegen weet te vangen. Wees dit leed voor en bezorg jezelf rustige nachten. Wij geven je 4 effectieve tips hoe je voorgoed muggen kunt bestrijden!

1 - Muggenlamp

Te beginnen met de insectenlamp. Wanneer je een insectenlamp koopt, pak je meteen al het vliegende gespuis aan. Wanneer je vooral last hebt van muggen dan kun je specifiek voor een muggenlamp gaan. Maar ze werken op een soortgelijke manier, super eenvoudig. Je plaatst ze in een (liefst) donkere kamer, doet de stekker in het stopcontact en zet hem aan.

Door het UV-licht wat ze uitstralen trekken ze vliegende insecten aan. Deze worden vervolgens in de val gelokt van deze muggenlamp. Plaats hem voordat je gaat slapen in je slaapkamer en jij hebt een fijne nachtrust. Er zijn verschillende opties, zo zijn er de opties die werken door middel van een val maar ook die werken op basis van een rooster. Een rooster werkt op basis van elektriciteit en roostert de vliegen als het ware. Aan jou de keuze, maar voordeel is wel; Je hoeft geen chemicaliën en toestanden te gebruiken.

2 - Ultrasone muggenverjager

Naast licht kun je ook kiezen voor verjagen op basis van geluid. Deze zogenaamde ultrasone muggenverjager geeft een geluid af, wat voor mensen niet hoorbaar is maar waardoor vliegen wel vertrekken. Je doet hem eenvoudig in het stopcontact en hij werkt vervolgens meteen. Deze kun je eenvoudig meenemen op vakantie en gewoon de hele nacht aanlaten, ideaal.

3 - Muggenstekker 

Dan hebben we natuurlijk nog geur, iets waar ook veel vliegen op af komen. Ook dit kan opgelost worden door een stekker, deze muggenstekker doe je in het stopcontact en is voorzien van een vloeistof. Dit is een geur die niet schadelijk is voor mensen maar waar vliegen wel enorm een hekel aan hebben. Win-win situatie. Tip van ons, gok op twee paarden en ga voor een combi van zowel geur als geluid. Dan moet je een knappe mug zijn om tóch binnen te dringen.

4 - Klamboe

Mocht bovenstaande voor jou nou toch geen uitkomst bieden, heb je bijvoorbeeld geen elektriciteit in de buurt en zijn de batterijen op? Dan is natuurlijk de good-old klamboe ook nog altijd een optie. En laten we eerlijk zijn, dit geeft de Hollandse zomer toch nog een tropisch tintje!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide