504
Dit is hoe jaloezieën voor meer sfeer zorgen
Gepubliceerd: 08-11-2023

Raambekleding heeft veel invloed op de uitstraling van een kamer, meer dan je in eerste instantie zou denken. In dit artikel vertellen we hoe jaloezieën voor meer sfeer in huis kunnen zorgen, want deze soort raambekleding is echt niet alleen praktisch.

Kies de juiste kleur voor jouw ruimte

Bij het uitzoeken van jaloezieën is het goed om eerst te kijken naar de uitstraling van jouw interieur. De beste manier om voor jaloezieën te kiezen die echt waarde toevoegen aan je woning, is door een kleur raambekleding te kiezen die de positieve aspecten van de ruimte versterkt. En het eerste dat opvalt als je jaloezieën ziet hangen in een ruimte is de kleur. Jaloezieën kopen bij clickforblinds.com is hier een geweldig voorbeeld van, waarbij je kunt kiezen uit diverse tinten.

Donkere en zwarte jaloeziën zorgen voor een trendy uitstraling en passen perfect bij een modern of industrieel interieur. Denk aan grote ruimtes of loft-achtige studio’s met urban elementen, zoals een bakstenen muur. Lichte jaloezieën in wit of crème tinten zorgen voor een gevoel van frisheid. Ze hebben tevens de gave om een kamer groter te laten lijken. Het voordeel van lichte kleurtinten, is dat ze vrijwel met ieder soort design te combineren zijn. Dit geldt ook voor jaloezieën in een lichte houtekleur. Hoe warmer de kleur, hoe meer sfeer en gezelligheid. Een koelere kleur, zorgt daarentegen weer voor een trendy vibe.

De materiaalkeuze

Niet alleen kleur, maar ook de keuze van het materiaal is van invloed op de hoeveelheid sfeer in huis. Met houten jaloezieën clickforblinds.com zit je sowieso goed, want niets straalt meer sfeer uit dan hout. Toch hoef je niet per se te kiezen voor echt hout of bamboe, want ook aluminium jaloezieën met een houtlook, PVC jaloezieën van faux-wood en houtimitatie jaloezieën zijn een goede optie voor meer sfeer.

Op deze manier kun je kiezen voor het materiaal dat jij het prettigste vindt, zonder een compromis te sluiten. Sommige materialen zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen vocht, waardoor het een geschikte keuze is voor de badkamer. Terwijl andere materialen makkelijker zijn om op maat te maken, als je een niet-standaard formaat raam hebt.

inspiratiebrochures1.png

Jaloezieën en de raampartij aankleden

Als je een bepaald soort jaloezieën hebt gekozen voor jouw woning, kun je je uitleven met het aankleden van de ruimte eromheen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de omringende muur met een echte trendkleur. Viridis is bijvoorbeeld dé kleur van 2024, met een warm gevoel. Deze verzadigde groene kleur is zeer eenvoudig te combineren met houten, donkere en lichte jaloeziën, evenals natuurlijke elementen zoals planten. Denk aan een grote pot met een bladplant die de aandacht trekt of rieten manden die passen bij de kleur van de jaloezieën voor nog meer sfeer in huis.

Als je meerdere raampartijen hebt, kun je de tussenruimte ook gebruiken om de kleur van de door jou gekozen jaloezieën extra tot hun recht te laten komen. Denk aan het ophangen van hippe fotolijstjes met bijpassende prenten van jouw favo kunstenaar, of zwart-wit foto’s van persoonlijke herinneringen. Door te kiezen voor kleuren die elkaar complimenteren zorg je namelijk automatisch voor sfeer, zonder dat het te druk of rommelig oogt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide