4680
8 luchtzuiverende kamerplanten voor in de slaapkamer
Gepubliceerd: 17-06-2020 Laatste update: 08-05-2022

Kamerplanten hebben bij veel mensen een positief effect op de gemoedstoestand. Maar wist je dat sommige planten ook goed zijn voor je gezondheid? De luchtzuiverende kamerplant bijvoorbeeld! Dit soort planten filteren de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Ook stoten ze waterdamp af, wat weer positief is voor de luchtvochtigheid in de kamer.

 

Door deze luchtzuiverende planten in de slaapkamer te zetten, kun je de luchtkwaliteit én de slaapkwaliteit verbeteren. Wij hebben 8 van deze groene luchtverbeteraars op een rij gezet. Welke spreekt jou het meeste aan?

1. Sansevieria (Vrouwentong)

Een Sansevieria is eigenlijk niet kapot te krijgen. Hij overleeft zowel in de schaduw als in de zon en heeft weinig verzorging nodig. Het enige waar de luchtzuiverende plant niet blij van wordt, is te veel water. De Vrouwentong heeft stevige, langwerpige bladeren die recht omhoog staan. Hierdoor heeft het een stoere en moderne look.

2. Spathiphyllum (Lepelplant)

Ga je liever voor een sierlijke plant? Dan is de Lepelplant waarschijnlijk een goede keuze. De grote elegante bladeren zijn erg mooi om te zien. Maar zodra de witte lepelvormige bloemen tevoorschijn komen, is het plaatje pas helemaal compleet. Zo is het meteen duidelijk hoe de plant aan zijn bijnaam komt.

3. Ficus Lyrata (Vioolplant)

De Ficus Lyrata is een echte bestseller onder de kamerplanten. En hij werk ook nog eens luchtzuiverend! De Ficus plant is verkrijgbaar in allerlei vormen en formaten. De grote Vioolplant blijft na al die jaren nog steeds hip en trendy. Past de grote variant niet achterin je auto? Bestel de kamerplant dan gewoon online en laat het bezorgen!

4. Nephrolepis (Krulvaren)

Voor een weelderige look kies je voor de felgroene Krulvaren. De bladeren komen nog beter tot zijn recht als je deze plant een mooie lichte pot geeft. Je kunt ‘m ook een plekje geven in een plantenhanger of ophangsysteem aan de muur! De Nephrolepis heeft maar weinig zorg nodig en gaat zo jaren mee. Daarnaast is hij natuurlijk super goed in het zuiveren van de lucht in je slaapkamer.

5. Monstera (Gatenplant)

Je bent de fotogenieke Monstera vast al op verschillende plekken tegengekomen. Je kunt niet meer om deze populaire kamerplant heen! Naast dat hij heel mooi en sterk is, heeft de Gatenplant dus ook een luchtzuiverende functie. Er is eigenlijk geen reden om deze plant niet te kopen, toch?

6. Areca (Goudpalm)

De Areca, oftewel de bekende Goudpalm, is een hele toegankelijke kamerplant. Hij heeft zijn naam te danken aan de geel-gouden stengels die je door de dunne bladeren goed kunt zien. De Goudpalm is heel makkelijk te onderhouden en zorgt meteen voor een tropisch gevoel. Hij behoort zelfs tot een van de beste luchtzuiverende planten die er zijn!

7. Calathea

De Calathea heeft een aantal leuke eigenschappen. Naast de luchtzuiverende werking gaat deze plant ’s avonds ook ‘slapen’. In de nacht sluit de kamerplant de bladeren tot het weer ochtend is. Daarnaast hebben de bladeren een prachtig patroon met verschillende kleuren. De onderkant is vaak donkerpaars.

8. Ananasplant

Er wordt gezegd dat ananasplanten helpen tegen snurken. Misschien kun je dit eens testen? Het is in ieder geval een originele kamerplant die zuurstof en een heerlijke geur afgeeft.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide