1471
Lepelplant: Woonplant van mei 2020
Gepubliceerd: 11-05-2020

Zacht en vriendelijk, in trending groen en wit – lepelplant heeft alles in zich om een ruimte rustiger te maken, zodat je even kunt uitademen.

 

Groene beschutting 
Stijlvolle lepelplant biedt een volle bos zachte, donkere lancetvormige bladeren, met daartussen sierlijke witte schutbladeren. Deze worden vaak voor bloemen aangezien, maar in werkelijkheid zijn die piepklein en zitten ze op de kolf. Er zijn bescheiden vensterbankformaatjes lepelplant, maar ook binnenstruiken van krap een meter hoog. Stuk voor stuk zijn het elegante planten met een vriendelijke uitstraling. Het rijke groene blad lijkt alle prikkels van buitenaf te dempen, de witte vaantjes stijgen er rustig en sereen bovenuit, alsof hij aanmoedigt om te gaan zitten en 'Aaah – even bijkomen' te zeggen.

'Mag ik wat drinken?'
Leuk aan lepelplant is dat ie duidelijk met je communiceert. Is de kluit te droog, dan gaan de stengels en bladeren met enig gevoel voor drama hangen. Geef je hem vervolgens water, dan staat hij er een uurtje later alweer fris en fruitig bij. 
De lepelplant staat bekend om zijn luchtzuiverende kwaliteiten, maar om daar écht effect van te hebben, moet je heel, veel van deze planten bij elkaar zetten.

Nieuwe balans 
Lepelplant past in de lifestyletrend die draait om af en toe eens een tijdje bewust niet naar een scherm kijken, maar simpelweg tot rust te komen. Even wat minder prikkels en wat meer onthaasten. En dat dan het liefst in een comfortabele omgeving met zachte stoffen en koesterende elementen. Zo vormt een groepje of rijtje lepelplanten al snel een fraaie buffer tegen de buitenwereld, om je even achter terug te trekken en zo met nieuwe energie weer verder te kunnen gaan. 

Zó hou je lepelplant mooi 

  • Lepelplant staat graag licht, maar niet in de felle zon.
  • Hij kan niet goed tegen kou, een kamertemperatuur van 18-22 °C is prima.
  • Lepelplant heeft graag een licht vochtige kluit en eens in de drie weken wat plantenvoeding.
  • Plantenspuit of milde douche en je lepelplant waant zich weer even in het regenwoud. 
  • Uitgebloeide bloemen kun je eruit halen, dan bloeit de plant langer. 

'En we ademen uit'
Maak van je huis een oase in wit, nudes en poederpastels, met het groen van lepelplant als contrast. Decoratie wordt tot een minimum beperkt en mag teer en ijl zijn. Voor het gevoel van een persoonlijke retraite zorg je voor veel ronde kussens en een zachte plaid en voile gordijnen die het licht filteren. Lepelplant komt het best tot zijn recht in matte potten, met hooguit een abstract motief of de suggestie van een gezicht en een paar heldere kristallen of edelstenen als rozenkwarts in de buurt.  

Vredestichter

  • Lepelplant behoort tot de Aronskelk-familie en groeit in de tropische regenwouden van Colombia en Venezuela.
  • De wetenschappelijke naam van lepelplant is Spathiphyllum. Dat komt uit het Grieks: 'spath' verwijst naar een lepel, 'phyl' naar bladeren, een verwijzing naar het lepelvormige blad.
  • Lepelplant staat bekend als vredestichter: de witte bloem staat voor de witte vlag die internationaal wordt gezien als signaal van een wapenstilstand. 
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide