875
Zo maak je van de meubeljacht voor je nieuwe huis een feestje!
Gepubliceerd: 25-08-2022

Heb je net een nieuw huis gekocht? Of krijg je binnenkort de sleutels van je nieuwe huurwoning? Een nieuw huis geeft je altijd het fijne gevoel van een nieuw begin. Het is in feite een leeg canvas die je kan vullen met mooie ervaringen en herinneringen. Maar als het gaat om de inrichting van je nieuwe huis, kan het allemaal soms best overweldigend zijn. Logisch ook, want er moet vaak ontzettend veel gedaan worden en ook gekocht worden. Hieronder lees je hoe je vande zoektocht naar de juiste meubels voor je nieuwe huis, een feestje maakt!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het klinkt misschien cliché, maar een goede voorbereiding scheelt écht het halve werk. Wees daarom niet eigenwijs en bereid je meubeljacht goed voor. Begin bij het bepalen van je woonstijl. Hou je van modern, klassiek of liever industrieel? Kijk daarnaastook welke elementenje in je nieuwe huis wilt houden en welke je wil versterken. Beslis van tevoren welke winkels je graag wil gaan bezoeken. Woonwinkel Rotterdam heeft een ontzettend groot aanbod in iedere woonstijl. Dus daar kun je ook voor jouw nieuwe huis zeker slagen!

Surf ook eens online en blader door in woon-magazines op zoek naar inspiratie om te kijken welke stijl het beste bij je past. Wat vind je mooi en wat is er allemaal mogelijk in de ruimte die je tot je beschikking hebt? Meet alles goed op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dat gaat overigens niet alleen om de oppervlaktewaar het meubel moet komen, maar ook de hoogte en de breedte van de deuropening!

Plan je dag efficiënt in

Als je meerdere winkels of bouwmarkten gaat bezoeken, is het handig om eenplanning te maken van de dag.En om een route uit te stippelen, zodat er geen tijd verloren gaat. Heb je een winkel in gedachten waar je écht even de tijd wilt nemen om rond te kijken? Plan dezedan als eerste, zo vroeg mogelijk in de ochtend. Want dat boodschappenlijstje met daarop deklusmaterialendie je nodig hebt, heb je zo afgewerkt. Las af en toe ook even een pauze in om wat te eten en te drinken, want op een lege maag kun je natuurlijk ook niet altijd de beste beslissingen nemen.

Ga gericht op zoek

Door je van tevoren goed voor te bereiden, weet je ook waar je naar op zoek bent en dat scheelt je heel veel tijd en energie. Ga dus tijdens je winkelbezoek gericht op zoek naar wat jij nodig hebt. Als je een ronde eettafel zoekt en op het oog hebt, hoef je dus niet alle vierkante of rechthoekige tafels te gaan bekijken.

Houd rekening met de levertijden

Het is belangrijk dat je weet wat de levertijden van het meubel zijn, voordat jedeze gaat bestellen. Het kan namelijk per meubel variëren, van een paar dagen tot een paar weken. En soms kan een levertijd oplopen tot een paar maanden. Als je het meubel écht heel graag wilt, is dat natuurlijk absoluut het wachten waard, maar dan moet je misschien wel op zoek gaan naar een alternatief voorinde tussentijd.

Kortom: met een goede voorbereiding, een plan en een gericht doel kun je de meubeljacht efficiënt en leuk maken. Zodat je in no-time je nieuwe huis helemaal hebt ingericht.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide