2017
Een echte sfeermaker in jouw woonkamer; de ronde eettafel
Gepubliceerd: 18-02-2020

Ben je toe aan een nieuwe eettafel? Kies dan voor een ronde tafel. Een ronde tafel komt vaak niet als eerst in je gedachten voor als je denkt aan een eettafel. Vaak wordt er gekozen voor een vierkante of rechthoekige vorm, maar tegenwoordig is de ronde eettafel steedsmeer terug te vinden in het interieur. Een ronde tafel is een echte eyecatcher in jouw interieur en heeft vele voordelen.

 

Gezellig dineren

Een ronde eettafel staat erg gezellig in jouw interieur. Je kunt er uren aan dineren en goede gesprekken voeren. Het fijne aan een ronde tafel is dat je iedereen goed aan kan kijken en vrijwel overal goed bij kan. Wanneer je kiest voor een tafel met de poot in het midden kunnen er veel mensen aan zitten. Ga voor verschillende soorten stoelen, dit zorgt voor een gezellige en luxe uitstraling. Tegenwoordig zijn velvet of leren stoelen met een metalen onderkant erg hip. Deze staan erg leuk bij jouw ronde tafel.

Een ronde eettafel is praktisch

Ben jij toe aan een interieurverandering of schuif jij graag met je meubels? Dan is een ronde tafel ideaal. Een ronde eettafel kun je erg makkelijk verplaatsen. Met een rechthoekige tafel zal dit lastiger gaan omdat hij niet overal zal passen. Een ronde tafel is ook erg handig voor in een kleinere ruimte. Deze neemt namelijk minder ruimte in beslag in vergelijking tot een rechthoekige tafel.

Verkrijgbaar in verschillende stijlen

Ronde tafels zijn er in allerlei verschillende stijlen. Tegenwoordig zie je veel industriële tafels. Deze hebben vaak een zwarte metalen poot met een robuust tafelblad. Deze zal perfect passen in een industrieel interieur. Er zijn ook tafels die volledig van hout of metaal zijn. Deze geven een stoer effect aan jouw interieur. Kies je voor een houten tafel in een lichte kleur, dan zorgt dit een rustige sfeer. Deze zal erg mooi staan in een Scandinavische woonstijl. Marmer is ook een trend die we niet kunnen vergeten. Een tafelblad van marmer zal erg luxe staan. Daarnaast is marmer goed te combineren met verschillende woonstijlen.

Welke diameter heb ik nodig?

Ronde tafels zijn te verkrijgen in verschillende maten, maar welke diameter past goed in jouw interieur? Allereerst moet je nagaan met hoeveel mensen je aan een ronde tafel wil zitten in het dagelijks leven. Het is ook belangrijk om te meten hoeveel ruimte je hebt voor een ronde tafel. Aan de hand daarvan kan je bepalen welke diameter geschikt is voor in jouw interieur. Aan een tafel met een diameter van 100 kunnen ongeveer 3 personen zitten. Wil je met meerdere personen aan tafel zitten? Kies dan voor een tafel met een diameter van 130-150. Hier kan je met 5-8 personen aan zitten. Ideaal om lekker aan te dineren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide