1450
Zo kies je de juiste bank
Gepubliceerd: 15-04-2020 Laatste update: 07-05-2022

Na een lange dag plof je natuurlijk het liefst op een heerlijk comfortabele bank neer. Tegelijkertijd is het fijn als deze bank een beetje mooi is en past bij de rest van het interieur. Een goede bank kiezen is zo makkelijk dus nog niet. Er zijn veel factoren die je in acht wilt nemen, wanneer je je zoektocht naar een nieuwe bank begint. Om je te helpen die perfecte bank in de wacht te slepen, zetten wij enkele tips voor je op een rij.

Wat past bij jou?

Om te beginnen zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen. Ga bijvoorbeeld bij jezelf na hoe je het liefst op een bank zit. Hang je graag een beetje onderuitgezakt op een heerlijk comfortabele bank, terwijl je Youtube-filmpjes kijkt met goedkoop internet? Of ben je op zoek naar een exemplaar dat wat meer steun biedt en waarop je makkelijk rechtop kunt zitten? Houd er ook rekening mee dat een bank voor een (groot) gezin meer ruimte moet hebben.

Juiste maat

Welke maat bank het beste bij jouw huis past is niet enkel afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gezin. Ook je levensstijl speelt een rol. Natuurlijk vraagt een groter gezin om een grotere bank, maar in sommige gevallen kunnen meerdere banken en fauteuil(s) ook een uitkomst bieden. Wanneer je een opstelling overweegt, is het belangrijk te kijken of alle meubels nog in de kamer passen en of het geheel niet te vol overkomt. Met dat in gedachte is het dus het beste om altijd je meetlint paraat te houden. Wanneer je naar een showroom gaat, lijken banken namelijk al snel relatief klein. Wanneer je ze vervolgens in huis haalt, kan de sofa een stuk groter zijn dan dat je je herinnert. Om de bank niet te massief te laten ogen in een kleine kamer, kun je het best voor een model op pootjes gaan.

inspiratiebrochures1.png

Kies voor de juiste kleur

Je kunt banken vinden in vrijwel iedere mogelijke kleur. Veel mensen prefereren neutrale kleuren, zoals wit, grijs, bruin, zwart of taupe. Anderen zijn op zoek naar een meer in het oog springende kleur. Of je hart nu meer neigt naar een eyecatcher of een neutrale tint, het belangrijkste is dat de sofa past bij de rest van je meubels. Als je een mooie kleur in gedachte hebt, maar je bent bang dat je er al snel op uitgekeken raakt, is het een goed alternatief om voor een neutrale bankkleur te gaan en je gewenste kleur in de kussens op de bank terug te brengen.

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide