141
Wat voor kasten heeft een woonkamer echt nodig?
Gepubliceerd: 19-02-2024

De juiste kasten zorgen voor een opgeruimde en stijlvolle woonkamer. Van het opbergen van losslingerende spullen en het wegwerken van kabels, tot het tonen van je mooiste accessoires. Dus laten we eens kijken welke kasten onmisbaar zijn in iedere woonkamer. 

Soorten kasten

Bij een woonwinkel vind je alle kasten die je nodig hebt. Dus ook alle denkbare soorten kasten in diverse woonstijlen. Het maakt dus niet uit of je juist houdt van een landelijk interieur of je liever gaat voor industrieel en modern. Iedere soort kast zal je er vinden, in ieder gewenst design.

Bergkast

Laten we beginnen met de belangrijkste kast in iedere woonkamer, namelijk een wandkast om alle losliggende spulletjes een goed plekje te geven. Een bergkast is werkelijk onmisbaar voor een opgeruimde woonkamer. Bij woonboulevard Poortvliet vind je een grote selectie van geheel gesloten kasten, en modellen inclusief ruimte om je mooiste accessoires in het zicht te zetten. Waarmee we meteen bij de tweede soort kast aankomen.

inspiratiebrochures1.png

Vitrinekast

De vitrinekast biedt plek om mooie spulletjes tentoon te stellen, zonder dat je telkens hoeft te stoffen. Er zijn zelfs modellen inclusief verlichting, die zorgen voor extra sfeer in huis. Let bij het selecteren van een vitrinekast niet alleen op de uitstraling, maar ook op de indeling van de kast zelf. Heb je behoefte aan een vitrinekast inclusief laden of juist een model met meerdere planken?

TV-meubel

De derde kast die niet mag ontbreken in een woonkamer, is een TV-meubel. Deze kasten zijn specifiek ontworpen om ook alle kabels en bijbehorende elektronica netjes weg te werken. TV-meubels zijn meestal vrij lang en laag, zodat je jouw televisie er eenvoudig op kunt zetten of erboven kunt hangen. Hierdoor is het ook een mooie plek voor een boeket bloemen of een dienblad met kaarsen.

Boekenkast

Deze kast is optioneel, maar het is veelal een praktische oplossing voor het opbergen van boeken en andere spulletjes. Want een boekenkast kan natuurlijk ook dienen als een open vitrinekast. Boekasten zijn er in kleine tot zeer grote formaten, die stuk voor stuk sfeer geven aan je woonkamer. Een gevulde boekenkast zorgt meteen voor gezelligheid, zonder dat het rommelig oogt. Kies uit diverse stijlen, van klassieke houten boekenkasten tot moderne kasten die je naar eigen wens kunt indelen. Tevens een ideale manier om een lege ruimte in de woonkamer op te vullen. 

Buffetkast

Grotere woonkamers of die met een open keuken, hebben baat bij een buffetkast, ook wel een servieskast genoemd. Het is een handige manier om wat meer ruimte in je keuken vrij te houden, door servies in de woonkamer op te bergen. Zet een servieskast het liefste in het gedeelte waar ook de eettafel staat, zodat je er makkelijk bij kunt. Ook als je een mooi servies hebt voor speciale gelegenheden is een buffetkast een uitkomst. Er zijn prachtige modellen die voorzien zijn van glazen deurtjes, voor het stofvrij opbergen van je luxe servies en speciale glazen bijvoorbeeld.

Neem eens een kijkje bij Woonboulevard Poortvliet, hier vind je naast kasten ook vele andere soorten meubels en slaag je gegarandeerd!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide