207
Waarom een ronde eettafel een aanwinst is voor de eetkamer
Gepubliceerd: 24-01-2024

Als het op eettafels aankomt, zijn rechthoekige exemplaren nog vaak de stadaard keuze. Toch ontdekken steeds meer mensen de charme van eettafels met een rond tafelblad. Vandaag verkennen we de voordelen van een ronde eettafel en waarom het een perfecte aanwinst kan zijn voor jouw eetkamer.

Optimaal ruimtegebruik

De afwezigheid van scherpe hoeken maakt een ronde tafel bijzonder geschikt voor kleinere ruimtes. Het efficiënte ontwerp maximaliseert het aantal zitplaatsen, zonder dat het geheel te massief of zwaar aanvoelt. Voor het optimale effect kies je voor een maatwerk tafel. Ronde eettafels op maat zijn perfect aan te passen op iedere eetkamer. Je kunt de diameter van het tafelblad afstemmen op de beschikbare ruimte en het gewenste aantal zitplekken. Zo geniet je van optimaal ruimtegebruik en wooncomfort.

Sociaal samenzijn

Een ronde eettafel bevordert sociaal samenzijn. Het ronde blad zorgt ervoor dat iedereen elkaar kan zien en gemakkelijk kan communiceren. Dit in tegenstelling tot een rechthoekige tafel, waar de personen aan de uiteinden vaak te ver van elkaar zitten om contact te houden. Ronde eettafels nodigen uit tot gezellige diners, borrels en spelletjesavonden met veel sociale interactie.

inspiratiebrochures1.png

Esthetische elegantie

Een rond tafelblad voegt een vleugje elegantie toe aan ieder interieur. De vloeiende lijnen brengen meer zachtheid in een ruimte met voornamelijk strakke en hoekige elementen. Je creëert moeiteloos een aangename sfeer en een uitnodigende eethoek om een avond lang te tafelen. Dat willen we toch allemaal?

Flexibele plaatsing

Wist je dat ronde tafels ook erg flexibel zijn in plaatsing? Je kunt de tafel in het midden van een kamer plaatsen als statement, maar ook tegen de muur schuiven voor een intieme setting. Zet er verschillende eetkamerstoelen omheen of ga voor een half ronde eetkamerbank. Je kunt er gemakkelijk stoelen aan toevoegen en zelfs kiezen voor een oneven aantal. Bij een rechthoekige tafel ben je een stuk minder flexibel met de opstelling en het aantal zitplaatsen.

Stijlvolle designmogelijkheden

Eettafels met een rond blad komen in diverse stijlen en materialen. Je kunt altijd een exemplaar vinden dat past bij jouw interieur en persoonlijke smaak. Van super modern tot een landelijke uitstraling. Wanneer je kiest voor een ronde tafel op maat, kun je zowel het formaat als de stijl en het materiaalgebruik naar wens aanpassen. Kies bijvoorbeeld voor een ander onderstel, een bijzondere kleur of laat het blad een slag groter maken.

Een ronde eettafel oogt niet alleen erg elegant en stijlvol, maar bevordert ook het sociaal samenzijn en maximaliseert het ruimtegebruik in jouw eetkamer. Heb jij de overstap al gemaakt van een rechthoekige tafel naar een ronde variant?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide