1190
Keramische tafels = kindvriendelijke tafels

Een keramische eettafel is dé oplossing voor wie van knappe tafels houdt, zonder zich zorgen te maken over eventuele beschadigingen van de eettafel. Een eettafel is een investering en uiteraard wil je jouw stukje design graag zo lang mogelijk in een onberispelijke staat houden. Mee eens? Lees dan zeker verder, want dan is een keramische eettafel misschien wel iets voor jou!

Keramische eettafels

Unit 14 is een Belgisch meubelbedrijf en levert strakke tafels, die erg minimalistisch zijn. Zelf waren Jonas & Sylvester (oprichters van Unit 14) fan van tafels uit natuursteen, maar al gauw werden ze ook geconfronteerd met de nadelen van dit type tafels. Natuursteen, zoals marmer bijvoorbeeld, vraagt onderhouds en de nodige oplettendheid. Met enkele kleintjes in huis is dat niet altijd even evident en uiteraard wil je dat jouw eettafel nog een tijd lang meegaat. De oplossing? Onderhoudsvriendelijke tafels met dezelfde look & feel als tafels uit natuursteen. Jawel, keramiek to the rescue. 

Keramische salontafels

Ok, toegegeven, misschien moeten we de schuld niet alleen op de allerkleinsten steken, want ook volwassenen durven af en toe wel eens te morsen. Beeld je in: een aperitief met vrienden met hapjes en de fles wijn op tafel. Tja… het is onvermijdelijk dat er af en toe iets je salontafel vuil maakt. Net daarom zijn ook keramische salontafels onze favoriet.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Voordelen van keramiek

Maar wat maakt keramiek nu zo bijzonder? Keramiek is simpelweg een materiaal waarbij vloeistoffen niet tot in het tafelblad kunnen intrekken (in tegenstelling tot de meeste natuursteentypes, die vaak poreus zijn en vloeistoffen doorlaten). Net zoals bij glas veeg je de tafel schoon met een sponsje, wat zeep en water. Ook is keramiek erg stevig, waardoor de kans op breuken enorm klein is. Verder kunnen je potten en pannen gewoon meteen op de tafel plaatsen, want een keramisch tafelblad verdraagt zelfs hitte.

Een ander groot voordeel is het feit dat keramische tafels in allerlei maten en vormen bestaan. Zo is het mogelijk om een keramische tafel te bestellen die eerder Scandinavisch is (zoals de Carrara keramiek) of eentje die eerder industrieel is (zoals de Rosso of betonlook keramiek). Voor elk wat wils, als je ‘t ons vraag! 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners