1124
Ga lekker zitten; de eetkamerstoelen trends van dit moment!
Gepubliceerd: 13-12-2022 Laatste update: 15-09-2023

We kennen ze allemaal nog wel uit onze jeugd, die harde houten eetkamerstoelen. Het waren vooral praktische objecten in vrij standaard designs. Maar de tijden zijn op het gebied van eetkamerstoelen ontzettend veranderd, gelukkig! Eetkamerstoelen treffen we in woonwinkels tegenwoordig in alle soorten, maten en stoffen. De één nog leuker dan de ander. Daarnaast zijn eetkamerstoelen tegenwoordig ook zeer aan mode en trends onderhevig. Natuurlijk ga je niet ieder jaar een stoelendans doen, maar ben jij toe aan een set nieuwe eetkamerstoelen? Dat komt goed uit, wij hebben hiervoor tips!

Stoeltje wisselen

Een eetkamerstoel is van grote invloed op de uitstraling van jouw keuken, woon- en/of eetkamer. Bij het inrichten van deze ruimte is het daarom belangrijk dat de eetkamerstoel past in het geheel. Ga daarom altijd voor een stoel die aansluit op de rest van je interieur. Eetkamerstoelen kunnen namelijk nogal omvangrijk zijn vandaag de dag, het zijn als het ware de mini-fauteuils op hogere pootjes. Ontzettend leuk, maar niet passend in iedere ruimte. Dus al hoe leuk onderstaande trends zijn, laat het altijd passen bij jouw huis en kamer.

De trends op het gebied van eetkamerstoelen

Wij hebben onlangs een rondje woonwinkels gedaan en troffen zóveel leuke eetkamerstoelen dat het bijna lastig is ze allemaal te benoemen. Welke wij erg leuk vonden waren de zeer comfortabele, stoffen mini fauteuils als eetkamerstoelen. Ze komen voorbij in allerlei leuke kleuren. Uiteraard de neutrale tinten zoals beige, wit en taupe kleuren. Maar helemaal enthousiast werden we van de mintkleuren zoals babyroze. 

Ook de stoffen zijn veranderd, tegenwoordig is de velvet stoel weer helemaal terug. Ook de vorm mag opvallend, leuke retro-vormen waren in menig woonwinkel vol eetkamerstoelen volop aanwezig. Comfort heeft dus een grote rol, inclusief armleuningen en zachte zittingen, dit zorgt voor lekkere lange avonden tafelen!

Ronde tafel gesprek

De ronde tafel hadden we al tijdje op het oog als eyecatcher in menig woonwinkel. Deze trend zet nog wel even door, hier sluit de trend van de eetkamerstoelen op aan. Het resultaat is dat de bank in de eetkamer wel is verdwenen en we een ronde tafel alleen nog maar vullen met stoelen. 

Dat stoelen niet allemaal precies dezelfde look hoeven te hebben, dat is wel weer helemaal van nu. De combinatie van diverse modellen eetkamerstoelen maar wel in dezelfde kleur of stof, zorgen voor een speelse afwisseling waar toch harmonie blijft behouden in de woonkamer.

Kortom, laat je in de woonwinkel lekker inspireren voor de leukste eetkamerstoelen van dit moment. Met bovenstaande trends kunnen wij menige eetkamertafel vullen en jij ongetwijfeld ook!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide