3111
Een bankstel kopen: waar let je op?

Een bankstel kopen is nog niet zo eenvoudig. Hij moet bij je inrichting passen. Het formaat is belangrijk en dan moet hij ook nog eens lekker zitten. Als je eenmaal op zoek bent naar jouw nieuwe bankstel, dan weet je: er zijn nogal wat soorten. En dan hebben we het nog niet over de materiaalsoorten!

De keuze is …

Jarenlang was er niet veel keus als je een bankstel kocht. Bij de varianten 2 en 3-zits bank hield de keuze op. Nu heb je meer: hoekbanken, loungebanken, banken die je samenstelt met modulaire onderdelen, etc. Daarnaast is er ook nog veel keuze in materialen. Maar, of je van leer houdt of juist van stof, voor iedereen is een nieuwe bank te vinden.

Voorbereiding

De plek waar je je nieuwe bankstel neer gaat zetten is bepalend voor wat je koopt.In een kleine woonkamer, zet je niet zo snel een enorme hoekbank neer. En in een grote kamer is juist een klein bankje geen gezicht. Een bank met pootjes maakt de kamer ruimtelijker terwijl een bank zonder poten er nogal massief uitziet.

Diverse materialen

Vervolgens bepaal je van welk materiaal je een bank wilt. Kies je voor leer of suède? Of ga je liever voor een stoffen bank? Met kleine kinderen kun je het beste een materiaal kiezen dat gemakkelijk schoon te maken is. Wie gevoelig is voor sommige stoffen, moet eraan denken dat je ook met een korte broek lekker op de bank wilt zitten. Voel in dat geval met de binnenkant van je pols of het materiaal comfortabel aanvoelt.

Losgaan in kleuren en patronen

Welk materiaal je ook kiest, het is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Dat maakt dat je altijd een bank kunt vinden die bij je inrichting past. Qua kleur of patroon kun je helemaal losgaan, of juist niet. Ben je van plan heel lang met de bank te doen, kies dan een kleur die je niet snel zat wordt. Fleur dan de bank eventueel op met gekleurde kussentjes. Wil je eens in de paar jaar een nieuwe bank? Dan kun je wel een beetje risico nemen met een wild patroon of felle kleur.

Welke bankzitter ben jij?

Er zijn verschillende manieren van op een bank zitten. De een ligt er het liefst de hele avond op, de ander houdt van kaarsrecht zitten. Een derde hangt echt in zijn bank. Of je nu een 2-zits bank kiest of een chaise longue, kijk naar het model om te bepalen of jouw manier van bankzitten erop mogelijk is. Zodra gebruik, comfort en onderhoud met elkaar in balans zijn, heb jij je nieuwe bank gevonden.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners