5300
Een hoekbank of een loungebank: dit is het verschil!
Gepubliceerd: 02-09-2020 Laatste update: 01-08-2023

Veel mensen vinden het leuk om nieuwe meubels te scoren. Gezellig door de verschillendemeubelboulevards struinen en je laten inspireren door diverse bladen en Pinterest. Ben jij op zoeknaar een nieuwe bank? Dit is natuurlijk geen dagelijkse bezigheid. De zoektocht naar een nieuwe bank brengt vele keuzes met zich mee. 

Wat voor soort bank kies je, hoe groot, leer of stof en welke kleur zijn bijvoorbeeld allemaal vragen die voorbij komen bij de zoektocht naar een nieuwe bank. Je kent waarschijnlijk ook de termen loungebanken en hoekbanken wel. Toch zijn er velen die het verschil niet kennen. In deze blog lees je meer over deze verschillende modellen!

Het verschil

De hoekbanken en loungebanken zijn populaire bankstellen die in steeds meer woonkamers verschijnen. Maar wat is nu precies het verschil? Dit zit zo!

inspiratiebrochures1.png

  • De hoekbank. Een hoekbank is een bank die aan elke kant van de bank rugkussens heeft. Hierdoor kun je dus aan elke kant van de bank met je rug tegen de leuning/kussens zitten.
  • Een loungebank. Een loungebank is in principe een gewone rechte bank is, met aan één kant een verlengd loungedeel. Dit deel is bedoeld om met je voeten op te liggen.

Het verschil tussen beide is het beste zichtbaar wanneer je kijkt naar de armleuningen, bij een traditionele loungebank staan deze parallel, terwijl dit bij een hoekbank juist niet het geval is. Let er bij je volgende bezoek aan een woonwinkel maar eens op! 

Overige modellen

Veel winkels en webshops maken tegenwoordig niet altijd meer onderscheid tussen de hoekbanken en loungebanken. Om het nog ingewikkelder te maken zijn er tegenwoordig ook allerlei tussenvormen. Zeker online is er van alles te verkrijgen, hier zijn de tussen modellen ook vaak populaire modellen. Dit tussenmodel is een bankstel met aan beide kanten rugkussens, dus in die zin is het een hoekbank. Het heeft echter ook een verlengd lounge deel, dus in die zin is een het loungebank. Een soort combinatiebank dus!

Hoekbank of loungebank van UrbanSofa

Wil jij een nieuwe hoekbank of loungebank aanschaffen? Bij de verkooppunten van UrbanSofa weet je zeker dat het op alle fronten goed zit. Een groot assortiment, veel kleuren, snelle levering en scherp geprijsd. Doordat de partij UrbanSofa gebruik maakt van een unieke meubelformule, waarbij bijvoorbeeld de UrbanSofa loungebanken direct vanuit de fabriek bij je thuis worden geleverd, voorkom je extra kosten. Neem vooral een kijkje en laat je verder inspireren of informeren door het personeel!

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide