34710
Verfkleuren en muurverf kleuren. Welke kleur op de muur?
Gepubliceerd: 23-09-2018 Laatste update: 06-06-2022

Ben je op zoek naar kleurinspiratie bijvoorbeeld voor een kleur op de muur en wil je weten welke verfkleuren op dit moment trendy zijn? Dan zit je op Wonenonline.nl op het juiste adres. Wij hebben een uitgebreide rubriek met alle kleurentrends van dit moment en geven advies over het kiezen van een kleur.

Wil je je muur een ander kleurtje geven om een andere sfeer in je huis te creëren? Het kiezen van een kleur is best lastig. Vaak heb je wel een idee welke richting je op wilt... een tintje donkerder of juist een wat lichtere kleur op de muur maar wat dan?

Kleur is heel persoonlijk en elke kleur roept een ander gevoel op. Sommige kleuren geven rust en warmte, andere kleuren maken je vrolijk of geven een lekker fris gevoel. Kijk bij het kiezen van de kleur goed wat voor gevoel je in een ruimte wilt creëren. In de woonkamer wil je misschien een opgewekte sfeer en kies je voor een wat uitgesprokenere kleur terwijl je in de slaapkamer wat meer rust wilt en voor een zachtere of natuurlijkere kleur kiest.

Maar naast het gevoel wat je creëert met een kleur wil je natuurlijk ook dat de kleur matcht met de rest van je interieur, best een lastige opgave zeker als je geen uitgesproken stijl hebt. Gelukkig zijn er genoeg apps of online tools te vinden waarmee je een foto van je woonkamer kunt maken en dan uitgebreid kunt testen met verschillende kleuren op de muur zodat je een idee krijgt hoe de kleur staat in jouw interieur.

woonstijlen-e-book.png

Heb je eenmaal de kleur gekozen en ga je naar de bouwmarkt voor een potje verf dan kom je als eerst tegen een rek met kleurstalen aan waar je u tegen zegt. Want als jij dacht uit de kleur te zijn.. dan mag je vervolgens gaan nadenken over de juiste tint van de kleur. Want groen is allang niet alleen maar groen. Er zijn tig tinten groen en ook daar is het nog best een uitdaging om de juiste eruit te pikken.

Tegenwoordig zijn er van die kleurentesters verkrijgbaar. Dan kan je de kleur testen zonder dat je een hele pot verf hoeft te kopen. Handig als je twijfelt tussen een paar tinten en wilt zien hoe het werkelijk staat in jouw interieur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide