1612
Trendkleuren 2015
Gepubliceerd: 13-01-2015 Laatste update: 07-05-2017

Voortbouwend op het Cachemire kleurengamma van Mathys heeft kleurexperte Iris Mervillie ook voor 2015 een selectie trendkleuren gemaakt. Centraal staan lichte, neutrale en pasteltinten, als antwoord op onze hectische levensstijl en de krimpende woonruimte. Ook de ‘Scandinavische’ toets doet zijn intrede in onze interieurs.

“Kleur is contextgebonden, niet zozeer aan de tijd”, zegt Iris Mervillie. Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring met interieuradvies en geeft ook al vier jaar opleiding aan klanten en schilders van Mathys. Zo zie je dat door de toenemende urbanisatie onze woonruimtes verkleinen. Lichte kleuren kunnen daarbij voor meer ruimtelijkheid, meer licht en een open gevoel zorgen. En door dat steeds stedelijker leven willen we ‘buiten naar binnen’ brengen, een tweede duidelijke vaststelling.”

Licht en luchtig

De 20 Cachemire trendkleuren 2015 zijn pastels en poedertinten in alle nuances en in alle kleurgroepen. Ze vullen de bestaande Cachemire collectie aan, en maken bijzondere kleurcombinaties mogelijk. Mervillie: “Pastels zijn een speciale kleursoort. Apart bekeken lijken ze allemaal hetzelfde wit. Zet ze samen, en je ziet de puurheid van de pastelkleuren verschijnen.”

Deze pastels zijn perfect te combineren met de rest van het Cachemire gamma. Vooral deze met groene of blauwe ondertonen harmoniëren ideaal om een rustige omgeving te scheppen. Pastels kunnen gebruikt worden in hun lichtste vorm als aankleding van een ruimte of in een middenvariant als accentkleur. “Groen in alle variaties, van licht tot donker en van koel tot warm, brengen ons dichter bij de natuur.”

Creativiteit versus comfort

Als tegengas voor het comfort van de digitalisering, willen we dynamiek creëren door onze creativiteit te tonen.“De neutrale en zachte tinten waarvan sprake krijgen bijvoorbeeld ware kleurinjecties, met intense kleuren en buitengewone kleurcombinaties. Zwart wordt gebruikt om letterlijk iets te ‘omlijsten’ en brengt een grafisch lijnenspel.” Een ander gevolg van ons hectische leven is dat we ‘bewuster’ gaan leven, eten, keuzes maken, … Vandaar meer aandacht voor ambachtelijke producten, natuurlijke materialen en authentiek kleurgebruik. De vele lichte tinten, in poedervorm of vergrijsd, versterken de Scandinavische stijlaccenten.

Zo wordt een geborgen sfeer gecreëerd door combinatie met vergrijsde intense doch weliswaar hoofdzakelijk koele kleuren. Warme afgeleiden van metaalkleuren, zoals goud en koper in al zijn tinten, geven een vleugje optimisme aan het geheel.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide