8908
Pantone kleurentrends 2019
Gepubliceerd: 04-09-2019 Laatste update: 05-09-2019

Pantone is dé trendsetter op het gebied van kleuren. Elk jaar in december komt het PantoneColorInstitute met een aankondiging waar de wereld van design en fashion vol verlangen naar uit kijkt: een trendforecast met de kleuren voor het nieuwe jaar! De Pantonekleur van 2019 is een bijzondere: living coral. Een combinatie van mandarijn met zacht perzik. Zo smakelijk als dat klinkt, zo heerlijk past ‘koraal’ in de interieurs van nu…

 

pantone-kleurentrends-2019-004.jpg

inspiratiebrochures1.png

Living Coral
Koraal: een bijzondere kleur die je tot voorheen nog nauwelijks terugzag in designs of interieurs. Het is een gewaagde kleur, en dat is een van de redenen waarom hetPantoneColorInstitutekoraal verkoos tot de kleur van 2019. Maar ‘living coral’ is ook bedoeld om ons te helpen herinneren aan het authentieke, het échte in het leven; als tegenhanger van de sociale media en technologie waarin we onszelf onderdompelen. Koraal is een natuurlijke, opvallende kleur die ons meeneemt naar de verborgen schatten in de diepte van de oceaan. Zonder afstand te hoeven nemen van wat er voor moois op onze schermpjes verschijnt.

pantone-kleurentrends-2019-003.jpg

Wat is jouw favoriete kleurenpalet?
In 2019 staat er een mix van warm, positief, expressief en intrigerend in het kleurenboek. De warme, zachte en sfeervolle kleur koraal kun je in elk stukje alledaags leven gebruiken. Bij de inrichting van je woonkamer, maar ook de hal of slaapkamer. Om daarbij te helpen heeft Pantone 5 kleurenpaletten opgesteld, met behalve koraal ook andere prachtige tinten die samen een bijzonder geheel vormen!

pantone-kleurentrends-2019-005.jpg

De namen zeggen soms al genoeg: ShimmeringSunset bijvoorbeeld, met geel en roze. Of Under The Sea, met naast koraal ook blauwtinten. Trippy is juist opvallend en knallend, met paars en turquoise. Met Sympathico haal je warmte en harmonie in huis, en Focal Point is rustig met grijstinten bij het koraal. Welke is jouw favoriet?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide