8656
Pantone kleurentrends 2019

Pantone is dé trendsetter op het gebied van kleuren. Elk jaar in december komt het PantoneColorInstitute met een aankondiging waar de wereld van design en fashion vol verlangen naar uit kijkt: een trendforecast met de kleuren voor het nieuwe jaar! De Pantonekleur van 2019 is een bijzondere: living coral. Een combinatie van mandarijn met zacht perzik. Zo smakelijk als dat klinkt, zo heerlijk past ‘koraal’ in de interieurs van nu…

 

pantone-kleurentrends-2019-004.jpg

Living Coral
Koraal: een bijzondere kleur die je tot voorheen nog nauwelijks terugzag in designs of interieurs. Het is een gewaagde kleur, en dat is een van de redenen waarom hetPantoneColorInstitutekoraal verkoos tot de kleur van 2019. Maar ‘living coral’ is ook bedoeld om ons te helpen herinneren aan het authentieke, het échte in het leven; als tegenhanger van de sociale media en technologie waarin we onszelf onderdompelen. Koraal is een natuurlijke, opvallende kleur die ons meeneemt naar de verborgen schatten in de diepte van de oceaan. Zonder afstand te hoeven nemen van wat er voor moois op onze schermpjes verschijnt.

pantone-kleurentrends-2019-003.jpg

Wat is jouw favoriete kleurenpalet?
In 2019 staat er een mix van warm, positief, expressief en intrigerend in het kleurenboek. De warme, zachte en sfeervolle kleur koraal kun je in elk stukje alledaags leven gebruiken. Bij de inrichting van je woonkamer, maar ook de hal of slaapkamer. Om daarbij te helpen heeft Pantone 5 kleurenpaletten opgesteld, met behalve koraal ook andere prachtige tinten die samen een bijzonder geheel vormen!

pantone-kleurentrends-2019-005.jpg

De namen zeggen soms al genoeg: ShimmeringSunset bijvoorbeeld, met geel en roze. Of Under The Sea, met naast koraal ook blauwtinten. Trippy is juist opvallend en knallend, met paars en turquoise. Met Sympathico haal je warmte en harmonie in huis, en Focal Point is rustig met grijstinten bij het koraal. Welke is jouw favoriet?

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners