1693
Oranje boven! Een koninklijke interieurkleur!
Gepubliceerd: 26-04-2023

Oranje tompoucen, oranje bitter en een oranje interieur? Jazeker! Niet alleen op Koningsdag, tijdens het WK en andere oranje-momenten is deze kleur een goed idee. Oranje doet namelijk als interieurkleur al jarenlang serieus mee. Je beperken tot een paar oranje vlaggetjes in de woonkamer en een vlag voor de ramen is zeker niet het enige wat in onze interieur oranje kleurt, oranje is veel meer dan dat! Waarom ook jij deze koninklijke kleur in je interieur wilt verwerken? Wij zetten het op een rij.

Wat is de invloed van oranje?

Oranje is een mix van rood en geel. Het optimistische en vrolijke van geel wordt gecombineerd met het doortastende en vurige van rood. Een opbeurende en frisse tint die een feestelijk tintje geeft aan ieder interieur. Waarom oranje onze nationale kleur is? Dat is eigenlijk heel eenvoudig; ons Koningshuis heet natuurlijk ‘van Oranje’ van de achternaam. Spannender wordt dit verhaal niet. Maar een spannende kleur in het interieur is oranje dan weer wel!

oranje-interieur-003.png

WIN-VLOERKLEED.png

Oranje is er in veel verschillende soorten en tinten. Waar we van alle feestelijkheden vooral het felle oranje kennen, kennen we in de mode- en interieurwereld ook andere vormen van oranje. Van rood-oranje tot koper, binnen iedere trend is er wel plek voor een versie van deze kleur.

Oranje in huis, hoe doe je dat?

Wanneer we oranje in huis halen, denken we al snel aan de retro woonstijl. In de jaren ’60 zagen we deze kleur opeens overal binnenshuis verschijnen. Samen met okergeel, groen, veel rotan en ronde vormen haalden we opeens massaal oranje naar binnen. Iets wat we met de woontrends van vandaag weer helemaal terug zien komen! Oranje in het interieur is inmiddels weer een serieuze kleur, van oranje woonaccessoires tot complete keukens. Maar niet alleen in de retro woonstijl doet oranje het goed, het is een kleur die ook prachtig is in de eclectische en de bohemian look. Een muur in vaal oranje? Helemaal volgens de laatste trends! Combineer het met oranje meubels in een andere tint en je zult een prachtig ton-sur-ton effect hebben.

oranje-interieur-002.png

Hoe verwerk je oranje in je tuin?

Naast dat we oranje natuurlijk perfect kunnen verwerken in ons interieur, is oranje ook een topkleur voor in de tuin. Een kleur waar we acuut blij van worden. Oranje is een kleur die je bij veel bloemen terug ziet komen, van oranje tulpen tot Afrikaantjes. Maar niet alleen in bloeiende vorm is oranje leuk, oranje in de tuin is ook leuk waar het gaat om accessoires en meubels. Vrolijke oranje kussens, parasols en plaids. De zon hoeft geen eens te schijnen om met deze kleur toch een stralend geheel te hebben!

oranje-interieur-001.png

Kortom, niet alleen oranje boven maar ook onder, binnen en buiten! Oranje is een kleur die staat voor vreugde, plezier en blijheid. Een kleur om te omarmen in heel je interieur, van de kinderkamers tot de keuken. Oranje, wij zijn er dol op: driewerf hoera voor deze kleur!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide