2974
MY color om kleurpaletten op maat te creëren
Gepubliceerd: 20-11-2021

PPG (NYSE: PPG) heeft onlangs aangekondigd dat HISTOR® verf van PPG de gepatenteerde MY color-oplossing heeft gelanceerd waarmee consumenten hun eigen paletten kunnen maken op basis van hun favoriete kleur. Daarnaast kunnen ze zelfklevende kleurtesters gebruiken in plaats van traditionele vloeistoftesters om de kleuren in hun huis te zien.

Na het downloaden van de gratis MY color-app van Google Play of de Apple App Store kunnen consumenten een foto maken van een object of een online gevonden kleur gebruiken. De app matcht de kleur naar de dichtstbijzijnde Histor verf van PPG-tint en biedt een palet van bijpassende en aanvullende kleuren. Consumenten kunnen vervolgens ColorTester A5-vellen bestellen die zijn gecoat met echte verf om het uitproberen van de kleuren te vergemakkelijken. 

“Waarom zou je trends laten bepalen welke kleuren je kiest? MY color is gebaseerd op de behoeften van creatieve consumenten die zich laten inspireren door hun eigen favoriete kleuren, of het nu gaat om een mooie vakantiefoto of een nieuwe lipgloss”, zegt Elselien Wijnsouw, marketingmanager PPG, Histor verf van PPG. “Het was het nog nooit zo eenvoudig om deze kleuren in huis te halen als met MY color. U kunt bijpassende kleurencombinaties ontdekken en uw eigen palet samenstellen.” 

inspiratiebrochures1.png

Elk MY color-palet bestaat uit lichtere neutrale tinten aangevuld met diepere, donkere en meer expressieve kleuren met zowel warme als koele tinten. Het maakt gebruik van een 60-30-10-principe, met hoofdkleuren voor 60% van de ruimte, nuancekleuren voor 30% en een accentkleur voor de laatste 10%. 

“Het vinden van de juiste kleur of kleurencombinatie kan lastig zijn, maar MY color geeft zekerheid dat het palet past bij je huis en meubels”, zegt Frans van Rooijen, senior marketingmanager PPG, architectural coatings. “Wat de oplossing uniek maakt, zijn de zelfklevende A5 ColorTester-stalen. U kunt echt zien hoe de kleuren eruitzien zonder dat u een proefstukje op de muur hoeft te verven, waardoor een van de belangrijkste pijnpunten van het kleurkeuzetraject wordt weggenomen.”

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide