3779
Kleurentrend Him+Her
Gepubliceerd: 02-10-2014 Laatste update: 07-05-2017

Op de werkvloer en thuis worden de geslachten dan steeds gelijkwaardiger, daarbuiten komt de nadruk juist te liggen op wat ons uniek maakt. Want als we ons allemaal lekkerder in ons natuurlijke vel voelen, wordt het een stuk makkelijker de unieke eigenschappen van onze sekse te omarmen. Dat komt zowel die verschillen als de gelijkwaardigheid ten goede.

Zowel mannen als vrouwen lijken blij met die nieuwe zoektocht naar hun specifieke geslachtseigenschappen, overigens natuurlijk in het besef dat het vrouwelijke en het mannelijke elkaar aanvullen. Speelde androgynie een tijd lang een grote rol in modetrends, nu worden mannen en vrouwen steeds vaker aangemoedigd om traditionele opvattingen opnieuw in te vullen.

Dan krijg je dus dat mannen ineens hun baard laten staan, dat houthakkershemden, buitenkleding en werkschoenen opeens weer hip zijn en traditioneel handwerk weer in trek. Een rol vervullen binnen het huishouden heeft daardoor meteen minder het stempel ‘onmannelijk’, aangezien mannen hun innerlijke jager de vrije teugel kunnen geven in de vorm van vis vangen, vlees roken en bier brouwen.

Vrouwen op hun beurt keren terug naar zowel de vrouwelijkheid als het feminisme, en lijken er geen enkele moeite mee te hebben die twee te combineren. Er is natuurlijk ook minder druk om zich op het werk op een mannelijke manier te manifesteren, doordat de wereld minder patriarchaal is geworden. Je invloed op een zachte, subtiele, ‘vrouwelijke’ manier laten gelden, kan net zo effectief zijn, en soms misschien wel effectiever.

Aan deze trend is een kleurenpalet verbonden door vrouwelijke tinten als mauve, poederroze en room samen te brengen met mannelijk kaki, leigrijs en teal. Onderling gecombineerd doen die het trouwens ook goed. Het geheel heeft een klassieke, zelfverzekerde uitstraling. Glanzend donker hout en compromisloze meubels en accessoires maken daarbij een sterk statement. Het zijn kleuren voor mensen die blij zijn met wie en wat ze zijn en dat in hun leefomgeving willen uitdrukken. Daarbij passen eenvoudige en ton-sur-ton kleurcombinaties. Maar een enkele kleur alle ruimte geven, dat werkt ook goed.

Bron FlexaWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide