4635
Kleurentrend Big Nature Small me

Als moderne mensen zijn we zo verwikkeld geraakt in de structuren die ons leven draaiende houden, dat we steeds meer verlangen naar een simpel, natuurlijk en vooral offline bestaan. De natuur vertegenwoordigt daarbij het onvoorspelbare en ontembare: ze is immers stil en vredig van aard, maar tegelijkertijd ook wild en woest. Hoe grilliger klimaat en natuur zich gedragen, hoe meer de mens daar ontzag voor voelt en zich ermee wil meten, om te ontdekken wat hij nu eigenlijk echt waard is. Een vorm van vrijheid waarbij je alleen een auto en een rugzak nodig hebt (of in het geval van Tom Dixons Adidas-collectie die in 2013 in Milaan te zien was: een enkel kledingstuk waarin je meteen ook kunt kamperen). Of het nu de voorbereiding op een Iron Man betreft of een wandeltocht over het Pacific Crest Trail – door Cheryl Strayed zo levendig beschreven in haar autobiografie Wild – het idee is dat je door afzien en je klein te voelen in de natuur aan persoonlijke kracht en inzicht wint.

Natuurlijk heeft lang niet iedereen de behoefte zichzelf in die mate te testen, maar het idee van een authentieker, bewuster bestaan spreekt wel veel mensen aan. Dat vormt de inspiratie voor een nieuw soort minimalisme, waarbij alles wat overbodig of uitsluitend decoratief is achterwege blijft. In termen van interieurs: architectonische kunststukjes met hoge plafonds en lange gangen mogen dan indrukwekkend zijn, toch voelen we ons veiliger in een kleinere ruimte op menselijke schaal – een ruimte die ons omarmt.

Bij deze trend passen natuurlijke kleuren en materialen die voor warmte zorgen. In het palet is de stilte van de zondoorstoofde woestijn in Arizona te voelen, die weids en ontzagwekkend is, maar ook schitterend. Diepe aardetinten als sepia, okergeel, roestrood en terracotta vormen een in elkaar overvloeiend geheel dat zowel natuurlijk als krachtig is, net als de omgeving waarop het is gebaseerd. Bron FlexaWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners