3102
Kleurentrends 2014

Net als je denkt dat het leven echt niet sneller kan, schakelt het nog een tandje bij. De druk om de best presterende, allergezondste versie van jezelf te zijn blijft maar toenemen, en dan is daar ook nog de balans tussen gezin en werk die moet blijven kloppen.

De enige manier om bovenop de feiten te blijven, is door alles bij te houden, want meten is weten. Cijfers vormen een houvast. Als we weten wat onze Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden zijn op voedingsgebied en hoe onze bloeddruk en cholesterol ervoor staan, kunnen we onze leefwijze evalueren en eventueel onze gewoontes aanpassen om welvaartsziektes te vermijden.

In het bedrijfsleven is het de gewoonste zaak van de wereld om resultaten te analyseren en op basis daarvan nieuwe doelen te stellen. Maar steeds meer mensen passen die benadering toe op hun eigen leven. Daarvoor hanteren ze methodes die je eerder in een dokterspraktijk zou verwachten. Een groep guerillakunstenaars uit New York, genaamd The Wooster Collective, gebruikte die obsessie als inspiratiebron voor een stuk street art genaamd Neem de trap, waarin het mannetje dat op verkeersborden voorkomt aan de hand van zijn buikomvang illustreerde wat er gebeurt, zo suggeren ze, als je dat advies in de wind slaat.

In een onduidelijke wereld vol grijze gebieden wordt het heel verleidelijk om je te verlaten op het exacte van wiskunde en wetenschap. Er is iets directs en beslists aan een wiskundige vergelijking, een pictogram, een gegeven of zelfs maar een getal op zich. Talen veranderen tenslotte, maar cijfers blijven hetzelfde en staan overal ter wereld voor hetzelfde.

Het Margin of Proof palet bestaat uit ‘mannelijke’ natureltinten met een architectonische uitstraling. Daaruit wordt het merendeel bepaald door nuances die aan stopverf, pleisterwerk en baksteen doen denken en die kracht bijgezet kunnen krijgen door kleuren als smaragdgroen en ossenbloedrood. Sterke kleuren als diep turquoise, scharlaken en okergeel geven een grafisch tintje en vormen een volwassen alternatief voor primaire accenten. Het geheel levert een volwassen, zorgvuldig afgemeten palet op dat goed samengaat met donker hout, marmer en kurk, maar ook met beton.

Bron: FlexaInpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners