7849
Kleurtrends 2014 do it now
Gepubliceerd: 24-01-2014 Laatste update: 06-06-2022

Eerst denken, dan doen? Soms moet je eerst doen en dan denken. Een mens is er weleens klaar mee dat het zolang duurt voordat projecten eindelijk gestalte krijgen. Soms wil je nu iets veranderen. Deze uitbundige kleurtrend is gestoeld op het idee dat je ook zomaar iets kunt aanpakken, gewoon omdat je er zin in hebt.

Op eigen houtje, of in een groep. Dan laten designers even alle stijlregels los en gaan ze met goedkope wegwerpmaterialen aan de slag om woeste dessins te bedenken, of items die niet per se perfect hoeven te zijn. Bouwen voor de eeuwigheid is het doel niet: verwondering wekken, een glimlach ontlokken, daar gaat het om. Dat erover gepraat wordt.

Ooit waren designhacking en graffiti het domein van de straatkunstenaar, maar beide beginnen mainstream te worden. Zogenaamd hacktivisme gaat aan de haal met een bestaand voorwerp en geeft het opnieuw vorm, zodat het een andere lading krijgt of een nieuwe functie. Critici die kunstvormen als deze plat en eendimensionaal vonden, zijn inmiddels wel de mond gesnoerd door grote namen als Banksy. Hotel Au Vieux Panier in Marseille laat jaarlijks vijf kamers inrichten door kunstenaars en ontwerpers, die de vrije teugels krijgen. Onlangs creëerde graffitikunstenaar Tilt er een panic room die half met graffiti bedekt was en half leeg was gelaten. Het contrast tussen chaos en verstilling, levendigheid en vlakheid zorgde voor een groots effect en bewees dat zelfs een ongebreidelde kunstvorm als graffiti sociaal geaccepteerd kan raken. Waardoor je je afvraagt wat de volgende kunstvorm wordt die mensen schokt en uitdaagt.

Het palet dat hierbij hoort, zegt: ga ervoor. Een kleurenmix vol energie die alles kan en waarmee alles kan, van vloeken en contrasteren of tot combineren en mengen. Creëer een wirwar van kleur, of maak sterke keuzes. Bruisend citroengeel en diep turquoise komen samen met hardgroen, lime, paars en knaloranje. En blauwtinten zijn er in alle soorten en maten, van marine tot ultramarijn, van hemelsblauw tot licht cyaan, voor elk wat wils.

Bron: Flexa

 

WIN-VLOERKLEED.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide