4235
Graham & Brown behang en kleur van 2022
Gepubliceerd: 12-09-2021

Elk najaar kondigt Graham & Brown, de toonaangevende Britse behang- en verfspecialist, zijn ‘Wallpaper of the Year’ en ‘Colour of the Year’ aan. Met een blik op de toekomst en meer dan vijfenzeventig jaar expertise op het gebied van ontwerp en ontwikkeling, heeft de interne ontwerpstudio ervoor gekozen om rust en verjonging in huis te brengen.

Het behang en de kleur van 2022 werden, vanuit het hoofdkantoor in Blackburn tijdens een wereldwijd interactieve livestream, gelanceerd. Andrew Graham kondigde de verschuiving van het merk naar hernieuwbare elektriciteit aan, waardoor de CO2-uitstoot met 29% wordt verminderd en Graham & Brown begin 2022 klimaatneutraal zal zijn.

Het behang van het jaar RESTORE en de kleur van het jaar BREATHE weerspiegelen aandacht voor de natuur, zelfzorg, reflectie en de optimistische kijk op de toekomst.

GRAHAM & BROWN BEHANG VAN HET JAAR 2022: RESTORE MIDNIGHT 

115044-RESTORE-MIDNIGHT-MAJESTIC-CC-080-098-Bedroom_kopiëren.jpg

Behang van het jaar 2022, RESTORE, bevat een verscheidenheid aan wilde planten op een betonachtige achtergrond die de onstuitbare krachten van de natuur nabootsen. Dit ontwerp is gebaseerd op de turbulente periode die achter ons ligt en staat symbool voor zelfzorg en het nadenken over hoe mensen hun impact op het milieu kunnen beperken en opnieuw contact kunnen maken met moeder natuur. RESTORE Midnight is ontworpen met het oog op genezing, verjonging en herverbinding met de natuur. Dit elegante ontwerp doet denken aan een wilde maar rustgevende betonnen jungle. Het ontwerp is voorzien van wilde, exotische planten die een rustgevende, rokerige blauwe achtergrond overnemen.

115044-RESTORE-MIDNIGHT-GOWNS-AND-CROWNS-CC-060-029-BREATHE-CC-090-018-MAJESTIC-CC-080-096-BURNT-SAFFRON-CC-050-088-FLAT-LAY_kopiëren.jpg

Restore is verkrijgbaar in nog twee andere kleurstellingen. Naast Midnight is er de koele, verfrissende, Sky en het mistige, tropische Emerald. Restore Sky heeft een rustgevend kleurenpalet van ijzig wit en hemelsblauw. Restore Emerald is een rustig maar verfrissend smaragdgroen ontwerp, gemaakt om het buitenleven in huis te halen. Het organische en verfijnde ontwerp voor 2022 is ook verkrijgbaar als een op maat gemaakte mural.

115044-RESTORE-MIDNIGHT-MAJESTIC-CC-080-098-Bedroom_kopiëren.jpg

Mural van het jaar 2022, RESTORE Midnight, laat zien hoe ver de productie en technologie van wandbekleding zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en geëvolueerd. Ontworpen om onze opgefriste gemoedstoestand en nieuwe levensstijl te weerspiegelen, dit is een manifestatie van het komende jaar.

Design Manager, Maryanne Cartwright: “Bij het ontwerpen van ons behang en kleur van het jaar voor 2022 hebben we echt de tijd genomen om na te denken over wat belangrijk voor ons is en wat we het afgelopen jaar hebben gewaardeerd. Terwijl de tijd leek te vertragen, hadden we een moment van zelfreflectie om de omgeving om ons heen te beschouwen vanuit onze huizen, we ontdekten het belang van zelfzorg. Bij het kiezen van onze kleur van het jaar, Breathe, hebben we rekening gehouden met duurzaamheid en de noodzaak om op adem te komen. Deze rustgevende middenblauwe tint roept een koele kalmte op in bijna elke kamer en creëert een ruimte voor reflectie. Door de beperkte toegang tot het buitenleven hebben we het belang van de natuur en de natuurlijke rust die we in de elementen vinden echt gewaardeerd. Dit leidde ons tot de creatie van ons behang van het jaar, Restore, de wilde en slepende detaillering verwijst naar de natuurlijke habitat die de stedelijke ruimtes terugwint, onze impact op het milieu in twijfel trekt en de noodzaak om opnieuw contact te maken met de genezende eigenschappen van de natuur.” 

Zoals bij al het behang en murals van Graham & Brown, is elk design perfect gecombineerd met vier verftinten die zijn ontworpen om het behang aan te vullen. Een van deze verftinten is de kleur van het jaar 2022, BREATHE, een kalmerend middenblauw gemaakt om rustige en rustgevende ruimtes te creëren.

GRAHAM & BROWN KLEUR VAN HET JAAR 2022: BREATHE

BREATHE-CC-090-018-Colour-Drench_kopiëren.jpg

Als aanvulling op het Restore behang kondigt Graham & Brown de kleur van het jaar 2022 aan, BREATHE, een rustgevende middenblauwe tint. Breathe is perfect voor het creëren van rustige en vredige ruimtes en dat is precies wat nodig is voor het komende jaar. Donker genoeg om kleur en diepte toe te voegen, maar licht genoeg om verfrissend te blijven, deze rustige tint kan bijna overal in huis worden gebruikt. Combineer met helderwit en koel grijs voor een luchtig gevoel of probeer samen te werken met diepere blauwtinten om een ​​spannende ruimte te creëren. Zoals alle Graham & Brown verf is Breathe op waterbasis, geurloos en VOC-arm, wat resulteert in minder dampen en een milieuvriendelijker product. De verfblikken zijn volledig recyclebaar en er zijn geen dierproeven betrokken bij de producten van Graham & Brown.

BREATHE-CC-090-018-Chair_kopiëren.jpg

Directeur, Andrew Graham: “Het behang en de kleur van het jaar voor 2022 legt onze herverbinding met de natuur vast – wat resoneert met de voortdurende verbeteringen in de manier waarop we produceren, waarbij duurzaamheid altijd centraal stond. We zijn verheugd om onze duurzaamheid dit jaar naar een hoger niveau te tillen met onze overstap naar hernieuwbare elektriciteit en om CO2-neutraal te worden”

Duurzaamheid
Als onderdeel van de gestroomlijnde energie- en koolstofrapportage (SECR) heeft Graham & Brown de CO2-uitstoot van het productieproces, de opslag, het ontwerpcentrum en internationale afdelingen in Frankrijk, Nederland en de VS gemeten. Omdat deze Carbon Footprint nu wordt gemeten, kan deze worden verkleind. Vanaf 1 september 2021 stapte het hele bedrijf over op hernieuwbare elektriciteit, dit zal onmiddellijk ongeveer 2.000 ton broeikasgassen per jaar verwijderen en de CO2-uitstoot met 29% verminderen.

Graham & Brown zal vanaf januari 2022 klimaatneutraal zijn en met het investerings- en innovatieplan in ontwikkeling om het bedrijf binnen het decennium Carbon Zero te maken. Alle bomen die de afgelopen 20 jaar in het productieproces zijn gebruikt, zijn afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Graham & Brown gebruikt elk jaar 23.000 ton papier, allemaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, wat betekent dat er voor elke gebruikte boom drie meer worden terug geplant; In opdracht van Graham & Brown zijn deze eeuw naar schatting 16,5 miljoen bomen geplant.

Alle inkt gebruikt voor behang en verf is op waterbasis. Graham & Brown heeft zijn ecologische voetafdruk al drastisch verminderd en blijft elke dag hard werken om afval te verminderen en de duurzaamheid ervan te verbeteren. Een exemplaar van het meest recente duurzaamheidsrapport is op aanvraag verkrijgbaar.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide