15565
Farrow & Ball kleurentrends 2021
Gepubliceerd: 09-12-2020 Laatste update: 12-12-2020

Nu we onze woningen weer kunnen delen met vrienden en familie gaan we kleuren gebruiken die vriendelijk en herkenbaar aanvoelen. Kleuren die warm en verwelkomend zijn, waar we ons fijn bij voelen en die ons trots maken op onze ontwerpkeuzes. Deze weloverwogen keuzes bieden een gevoel van ontspanning en vertrouwen en zijn het resultaat van een zoektocht naar kalmte in de chaos van onze turbulente wereld. We willen allen dat onze woning een plek is waar we niet alleen tot rust komen en kunnen opladen, maar waar we ook kunnen herstellen en waar we inspiratie vinden. Kleurcurator Joa Studholme van Farrow & Ball onthult hoe de trendkleuren voor dit jaar in huis kunnen worden toegepast.

rijkenwarm.png

Rijk en warm
In uitdagende tijden zoeken we naar warme tinten die onze woning verrijken en die een gezellig toevluchtsoord creëren, weg van de buitenwereld. Luxueuze kleuren zoals Preference Red kunnen aan de meeste neutrale paletten worden toegevoegd, door ze te gebruiken in ruimtes waar we aan het eind van de dag vertoeven, als we het meest op zoek zijn naar ontspanning en comfort. In 2021 doen we afstand van donker houtskool en blauw en gaan we richting warmere natuurlijke tinten, zoals Deep Reddish Brown en Tanner’s Brown. Dit zijn sterke, ingetogen kleuren, maar toch modieus. Ontzettend chic overdag en gezellig in de late uren, ze geven een geaarde maar luxueuze sfeer die prikkelend en ook kalmerend zijn. Vooral in combinatie met andere tinten uit de natuur. De Modern Eggshell variant van alle drie deze chocoladekleurige tinten zijn bijzonder geschikt voor boekenkasten en bibliotheken.

tijdloosblauw.png

Schoon en tijdloos blauw
De blauwe kleuren die het meest geschikt zijn om een basis te creëren in onze woning in 2021 zijn mooie tinten zoals levendig Pitch Blue, fris Ultra Marine Blue en het donkere, inktachtige Stiffkey Blue. Deze ongecompliceerde tinten voelen vertrouwd, als herinneringen uit onze jeugd, en hebben dus een kalmerend effect in de woning ondanks hun koelere ondertoon. Gebruik voor een eenvoudige maar een meeslepende kleurervaring de kleur op zowel wand als houtwerk, door Modern Eggshell en Modern Emulsion te combineren. Zo creëer je de perfecte omgeving voor de familie die afneembaar en slijtvast is! Mocht je echter meer willen gaan voor een formele, traditionele uitstraling, dan kun je deze blauwe tinten combineren met All White of Ammonite op het houtwerk. Dit werkt prachtig in goed verlichte ruimtes of de keuken. Echter, bij gebruik in ruimtes met weinig lichtinval, of in avondruimtes verlicht door tafellampen, kleuren ze veel rijker en voelen zo veel luxueuzer aan.

natuurlijkgroen.png

Natuurlijk groen
Het aanbrengen van elementen van de natuur in ons interieur moedigt persoonlijke groei aan en roept een gevoel van kalmte op. Alle groene tinten versterken onze verbintenis met de natuur en creëren het perfecte verwelkomende beginpunt van de reis door jouw woning. Dit maakt groen een bijzonder populaire keuze voor gebruik in gangen, waar ze helpen de aangrenzende kamers groter en lichter te doen aanvoelen. De traditionele grijze ondertoon van Treron zorgt dat het aanvoelt alsof het deel uitmaakt van je familie en het heeft, net als het iets blauwere Green Smoke, een onweerstaanbaar uitnodigende diepte en zorgt voor een vertrouwd gevoel. Dit zijn zachte, rokerige kleuren die je bij binnenkomst omhelzen. Het meer olijfkleurige Sap Green is perfect voor diegenen die een krachtigere kleur willen met een verwijzing naar de natuur, die een moderne jaren 50-60 uitstraling heeft. Zo creëer je alsnog het beschermende en aardende gevoel van groen in huis.

aardekleuren.png

Aardekleuren
Het palet van kleuren dat we willen gebruiken in onze woning is breder geworden en we zoeken warmere tinten, om karakter en elegantie toe te voegen en toch dat gevoel van comfort te behouden. Geef je over aan de drang om te ontsnappen en vind je toevlucht in de schoonheid van de natuur, door de kleuren van de aarde te gebruiken. De zachte tint Jitney is de perfecte basiskleur om op te bouwen en is daarmee bijzonder geschikt voor keukens waar we de aardekleuren in lagen op de kastjes en kookeilanden kunnen aanbrengen. 

Modern Eggshell met zijn onvoorstelbare stootvaste kwaliteit is de beste keuze voor houtwerk en witte afwasbare Modern Emulsion is ideaal voor de muren. De sterkere, meer paddenstoelachtige tint van Dead Salmon is net zo subtiel als Jitney en heeft een nog meer gerijpte, aardkleurige uitstraling. Het voelt vertrouwd aan en met deze kleur is makkelijk te leven. India Yellow is ietsje sterker – met zijn mix van flair en moderne energie, is dit de perfecte kleur voor 2021.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide